Annons:
Etikett05-övriga-djur
Läst 2543 ggr
vinteralvan
2012-11-17, 14:55

BARF för igelkott

Jag har fått skäll på igelkott i fokus för att jag ger min kotte rått kött.

http://igelkott.ifokus.se/discussions/50a38825d3b4fd3d1b000838-vad-ater-era-kottar

Vad har ni för tankar om det?

Annons:
wesdi
2012-11-17, 15:25
#1

BARF, dvs Biologisk Anpassad Rå Föda kan ges till alla djur. Det handlar ju om biologiskt anpassat till just den arten.

Således kan man BARFA en kanin om man så vill Flört

Jag är inte alls insatt i vad en igelkott äter i det vilda… gissar hejvilt på att den äter råa maskar, råa insekter, kanske råa ägg om den kommer över sådant. Gissningsvis ytterst få tillfällen som den har en kock som står och tillagar maskar och insekter åt den.

Så om igelkotten får i sig samma näring via annat köttslag som via maskar och insekter så ser jag inget konstigt alls i det.
BARF måste vara den mest naturliga mat man kan ge!

Obestämd Men vissa djurägare är så inkörda på fabrikstillverkat konstgjort foder så enligt dem är allt annat livsfarligt.

//Lena

Lena A
http://lenaarvidsson.wordpress

Praefatio
2012-11-18, 22:45
#2

Självklart går det utmärkt att ge rå föda till igelkott. Vill du BARFa skulle jag dock försöka titta på mer naturliga alternativ. Lite kött då och då går säkert bra, men igelkottar är ju insektsätare och jag gissar att det blir svårt att matcha näringen i mask, syrsor, skalbaggar etc med kött. Ägg äter de ju gärna också vad jag har förstått, det är enkelt att ge.

Kan du inte göra som ödleägarna, och föda upp mjölmask, daggmask och kanske syrsor hemma? De förstnämnda är väldigt lätta att föda upp själv GladLänk till "guide" här på i Fokus!

vinteralvan
2012-11-19, 08:41
#3

Nej, helBARF:a vågar jag mig inte på när det gäller kotten. Men zophobas och pinkisar får han ofta. Syrsor och ägg gillar han tyvärr inte.

Upp till toppen
Annons: