Annons:
Etikett12-fodra-sjuka-eller-gamla-djur
Läst 3681 ggr
[Gemm]
2011-05-14, 12:18

BARFrecept för njursjuka

I vissa recept ska man proppa i massa ris, enligt andra ska man välja kött med hög fetthalt och i de flesta recept ska man ersätta ben med kalcipos.

Skulle vara extremt tacksam om ni som har BARF-ätande njursjuka katter ville svara på några frågor om er njursjuka katt och maten den äter! Om det finns någon pärla där ute som inte har en njursjuk katt men är jäkligt duktig på ämnet ändå, skriv du också!

1. Vilket recept äter din katt?
(Om kalcipos används, skriv gärna ner dosering, om mineral- eller vitamintillskott används, skriv gärna varför och dos, berätta gärna vilka köttsorter ni brukar använda och om ni ger maten i stycken eller blandar röror!)
2. Hur länge har katten ätit detta?
3. Från att du började med njurBARFen, hur har kattens hälsa förändrats?
4. Har du haft kontakt med en veterinär som vet om utfodringen?
5. Om så är fallet, vad är responsen på din njurBARF?

Annons:
L0oppan
2012-09-19, 17:43
#1

Min hankatt Trassel har fått konstaterat kronisk njursvikt och ska dit på andra kontrollen för att se om värderna har blivit bättre. Har bara gått över till blötmat (maju på tetra) och börjat gå över på BARF. Ger just nu ett par kycklinghjärtan om dagen och någon kycklingmage så har inte gått över helt ännu. Mest får han blötmaten än så länge.

Ska tillbaka till veterinären den 2/10 och se om medicinering med Renalzin (2 pumpslag /dag) och ½ tablett fortekor / dag har givit någon effekt. Gick över från torrfodret Lynx till blötmat för att han ska få i sig mera vätska.

Enligt vet hade han väldigt dåliga värden för sin låga ålder ( 2 år) Så troligen är hans problem medfött. Men ska se om så naturliga kostmedtoder har givit någon effekt samt medicin.

Upp till toppen
Annons: