Annons:
Etikett07-allmänt-om-barf
Läst 3320 ggr
pippa__
9/6/12, 11:32 PM

Mörat?

Skillnad på mörat kött eller inte?

Annons:
[Aquelegia]
9/7/12, 12:11 AM
#1

Beror på om det är mörat med saltlake och tilsatsämnen eller hängmörat.
Hängmörat är när det hängt ett tag för att köttet skall få en finare konsistens. Det är mörare redan innan du lägger det i stekpannan och man får alltid fina resultat med det i matlagning. Det är dyrare i pris (om det inte är "fejkmörat med tillsatser")
Vanligt kött styckas och förpackas.

Gourmetmörat som ofta det mörade köttet med salt/socker osv kallas är dock mörat på kemisk/ industriell väg.

Hoppas du förstodGlad

pippa__
9/9/12, 12:54 AM
#2

Hmm tänkte bara på om man köper kyckling (fryst) i affären så är den ofta mörad. Bra eller dåligt till hunden?

[Aquelegia]
9/9/12, 12:57 AM
#3

#2 Dåligt om den som sagt är mörad på "konstgjord" väg.den är mörad med druvsocker/socker, stabiliseringsmedel och liknande. Finns numera vad jag vet inget märke på kycklingfilé som är utan. Förut var svenska fågel utan men den har druvsocker och vatten. Dock hela kycklingar brukar finnas omörade!

pippa__
9/11/12, 12:49 AM
#4

Ok tack för svar!

Upp till toppen
Annons: