
Ansad fläskfilé, mask?
Finns det mask i rå fläskfilé, eller kan det finnas?
Kan det ges till hundar?
Helt ny när det gäller detta.

Japp hörde att det kan finnas en mask i fisk…men det är inte farligt för oss människor men vet inte om det är det för hundar…….
Bambi du är min älskling ♥ Älskar dig
Blogg: www.janaslife.bloggplatsen.se
Animals can destroy EVERTHING you have,clothes,shoes,doors but they will NEVER destroy your heart <3

#1 okej, tack för svaret iaf.
#1 Fläskfilé frågade hon ju om?
#2 Är du nöjd med svaret om fisk när du frågade om fläsk?
Årets konstigaste trådstart med två första inlägg!
Fläsk och fisk kan bli samma om man läser lite slarvigt ;-)
Men angående FLÄSK-file, så brukar man rekommendera att man ska frysa fläskkött innan man ger det rått pga ngn parasit som kan finnas i det.(kommer inte i håg namnet)

#4 trikiner kanske?
TS: Det har varit uppe i många trådar här tidigare och det finns ju förstås många förhållningssätt men jag personligen ger både kyckling och fläsk rått även om de köps färska. Jag köper i och för sig alltid svenskt kött och vi har ju ganska liten risk för smittat kött… plus att hundar har en matsmältningsapparat som är avpassat för att äta lite vad som helst och de klarar betydligt mer än vi gör.
Det finns länkar i tidigare trådar till en amerikansk veterinär (sorry orkar inte leta rätt på den nu) som jag har valt att lita på.
så läs runt och bilda dig en egen uppfattning om vilka du vill tro på är mitt tips.
Lycka till!
- Tillräckligt bra är perfekt! -

#3 läste faktiskt fläsk.. såg inte förän nu att det stod fisk.
#4 Okej, tack för svaret :D men om den varit fryst & sen blivit upptinad igen..
Går det att ge då, eller ska det ges fryst?

# 4 + # 5
Trikiner förekommer knappast i Svenskt fläskkött:
http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Zoonoser/Trikinos-som-zoonos/ dessutom dör de knappast av att frysas ner i en hushållsfrys.
Hundars matsmältningskanal har inget skydd mot trikiner, däremot mot salmonella. salmonella infekterat Svenskt kött är ytterst ovanligt.
Svensk insjöfisk bör inte ges rå till hundar pga parasiter, dessa överlever ca - 25 gr, dvs betydligt mer än en vanlig hushållsfrys, som håller -18.
ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.
Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .
Medis på Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.
#6 Du kan ge det rått om det varit fryst. Behöver inte serveras fryst.

# 8
Intressant, varför inte dela med dig av dina fakta till SVA?
ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.
Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .
Medis på Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.
#8 Menar du att det inte stämmer? Nu är detta inte ngt jag "forskat fram" själv ;-)
Uppgifterna kommer från Jill Mellström, antingen i ngt inlägg av henne, eller i hennes BARF-bok. Ska kolla upp det. Jill har ju fodrat länge med BARF och kan mkt om det, så därför litar jag på hennes ord. :-)

Oj då förlåt trodde du skrev fiskfile! haha
Bambi du är min älskling ♥ Älskar dig
Blogg: www.janaslife.bloggplatsen.se
Animals can destroy EVERTHING you have,clothes,shoes,doors but they will NEVER destroy your heart <3
#9
Citat från SVA: "Exempelvis, frysning vid -18 grader C i fyra veckor oskadliggör trikinlarver i kött från tamsvin"
Dock finns frysresistenta trikiner, men de förekommer främst i vilt.
Oavsett så kvittar det om det är svensk fläskfilé vi snackar om eftersom allt svenskt fläskkött testas för trikiner och med lätthet kan sägas vara trikinfritt idag.

Även importerat fläskkött testas för trikiner om det ska säljas för människokonsumtion i Sverige.
Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Tack för alla svar!

Om man ger rått fläskkött så bör det vara från svenska grisar pga risk för pseudorabies.

#15
Även fläsk från europeiska länder ska vara relativt riskfritt.
Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Ja….allt är ju relativt…..men jag föredrar den mindre relativiteten hos det svenska köttet

#17
Jag använder ordet "relativt" för jag vill inte ge några garantier innan jag undersökt saken närmare, men jag har i skrivande stund skickat ett mail till Livsmedelsverket och frågat om risken att finna pseudorabies i importerat kött som säljs i Sverige
Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

#18
Risken kanske är liten….men det finns ju flera skäl till att undvika importerat kött!

FAW: fin hund du har på fotot :D
Pseudorabies eller inte, med importerat kött får vi in antibiotikaresistenta bakterier och det är något vi bör bekämpa så gott vi kan. Än så länge är läget gott i Sverige, men ute i Europa är det katastrofalt. Även så nära som i Danmark.

#21
precis vad jag syftade på i #19! Sen har vi djurhålling och slaktmetoder som inte är så tilltalande heller!!

#20 tackar :)

Angående importerat kött och pseudorabies, nu har jag fått svar från Livsmedelsverket.
För att få importera färskt svinkött till EU måste det följa med ett veterinärcertifikat som intygar att tecken på Aujeszkys sjukdom (psudorabies) inte registrerats i ursprungsbesättningen eller inom en radie på 5 km runt besättningen under de senaste 12 månaderna.
Så då vet vi det
Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Bra där Sarah :)