Annons:
Etikett01-börja-barf-a
Läst 3892 ggr
faw
2012-03-12 22:36

Ansad fläskfilé, mask?

Finns det mask i rå fläskfilé, eller kan det finnas?

Kan det ges till hundar?
Helt ny när det gäller detta.

Annons:
bambiiii
2012-03-12 22:43
#1

Japp hörde att det kan finnas en mask i fisk…men det är inte farligt för oss människor men vet inte om det är det för hundar…….

 Bambi du är min älskling ♥ Älskar dig

Blogg: www.janaslife.bloggplatsen.se

Animals can destroy EVERTHING you have,clothes,shoes,doors but they will NEVER destroy your heart <3

 

 

 

 

 

 

faw
2012-03-12 22:48
#2

#1 okej, tack för svaret iaf.

[Gemm]
2012-03-12 23:54
#3

#1 Fläskfilé frågade hon ju om?

#2 Är du nöjd med svaret om fisk när du frågade om fläsk?

Årets konstigaste trådstart med två första inlägg!

Heffipeffi
2012-03-13 00:00
#4

Fläsk och fisk kan bli samma om man läser lite slarvigt ;-)

Men angående FLÄSK-file, så brukar man rekommendera att man ska frysa fläskkött innan man ger det rått pga ngn parasit som kan finnas i det.(kommer inte i håg namnet)

pius314
2012-03-13 00:25
#5

#4 trikiner kanske?

TS: Det har varit uppe i många trådar här tidigare och det finns ju förstås många förhållningssätt men jag personligen ger både kyckling och fläsk rått även om de köps färska. Jag köper i och för sig alltid svenskt kött och vi har ju ganska liten risk för smittat kött… plus att hundar har en matsmältningsapparat som är avpassat för att äta lite vad som helst och de klarar betydligt mer än vi gör.

Det finns länkar i tidigare trådar till en amerikansk veterinär (sorry orkar inte leta rätt på den nu) som jag har valt att lita på.

så läs runt och bilda dig en egen uppfattning om vilka du vill tro på är mitt tips.

Lycka till!

  • Tillräckligt bra är perfekt! -
faw
2012-03-13 00:33
#6

#3 läste faktiskt fläsk.. såg inte förän nu att det stod fisk.

#4 Okej, tack för svaret :D men om den varit fryst & sen blivit upptinad igen..
Går det att ge då, eller ska det ges fryst?

Annons:
vallhund
2012-03-13 01:00
#7

# 4 + # 5

Trikiner förekommer knappast i Svenskt fläskkött:

http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Zoonoser/Trikinos-som-zoonos/ dessutom dör de knappast av att frysas ner i en hushållsfrys.

Hundars matsmältningskanal har inget skydd mot trikiner, däremot mot salmonella. salmonella infekterat Svenskt kött är ytterst ovanligt.

Svensk insjöfisk bör inte ges rå till hundar pga parasiter, dessa överlever ca - 25 gr, dvs betydligt mer än en vanlig hushållsfrys, som håller -18.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Heffipeffi
2012-03-13 01:03
#8

#6 Du kan ge det rått om det varit fryst. Behöver inte serveras fryst.

vallhund
2012-03-13 02:28
#9

# 8

Intressant, varför inte dela med dig av dina fakta till SVA?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Heffipeffi
2012-03-13 03:00
#10

#8 Menar du att det inte stämmer? Nu är detta inte ngt jag "forskat fram" själv ;-)

Uppgifterna kommer  från Jill Mellström, antingen i ngt inlägg av henne, eller i hennes BARF-bok. Ska kolla upp det. Jill har ju fodrat länge med BARF och kan mkt om det, så därför litar jag på hennes ord. :-)

bambiiii
2012-03-13 07:25
#11

Oj då förlåt trodde du skrev fiskfile! haha

 Bambi du är min älskling ♥ Älskar dig

Blogg: www.janaslife.bloggplatsen.se

Animals can destroy EVERTHING you have,clothes,shoes,doors but they will NEVER destroy your heart <3

 

 

 

 

 

 

Silvestris
2012-03-13 09:42
#12

#9

Citat från SVA: "Exempelvis, frysning vid -18 grader C i fyra veckor oskadliggör trikinlarver i kött från tamsvin"

Dock finns frysresistenta trikiner, men de förekommer främst i vilt.

Oavsett så kvittar det om det är svensk fläskfilé vi snackar om eftersom allt svenskt fläskkött testas för trikiner och med lätthet kan sägas vara trikinfritt idag.

BARFmycat
2012-03-13 10:51
#13

Även importerat fläskkött testas för trikiner om det ska säljas för människokonsumtion i Sverige.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Annons:
faw
2012-03-13 12:22
#14

Tack för alla svar!

A_KickEm
2012-03-14 11:12
#15

Om man ger rått fläskkött så bör det vara från svenska grisar pga risk för pseudorabies.

http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/pseudorabies/

BARFmycat
2012-03-14 14:32
#16

#15

Även fläsk från europeiska länder ska vara relativt riskfritt.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

A_KickEm
2012-03-14 20:28
#17

Ja….allt är ju relativtCool…..men jag föredrar den mindre relativiteten hos det svenska köttetFlört

BARFmycat
2012-03-14 20:31
#18

#17

Jag använder ordet "relativt" för jag vill inte ge några garantier innan jag undersökt saken närmare, men jag har i skrivande stund skickat ett mail till Livsmedelsverket och frågat om risken att finna pseudorabies i importerat kött som säljs i SverigeFlört

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

A_KickEm
2012-03-14 20:43
#19

#18

Risken kanske är liten….men det finns ju flera skäl till att undvika importerat kött!

lizaohman
2012-03-16 15:38
#20

FAW: fin hund du har på fotot :D

Annons:
Silvestris
2012-03-16 19:01
#21

Pseudorabies eller inte, med importerat kött får vi in antibiotikaresistenta bakterier och det är något vi bör bekämpa så gott vi kan. Än så länge är läget gott i Sverige, men ute i Europa är det katastrofalt. Även så nära som i Danmark.

A_KickEm
2012-03-16 21:57
#22

#21

precis vad jag syftade på i #19! Sen har vi djurhålling och slaktmetoder som inte är så tilltalande heller!!

faw
2012-03-17 12:50
#23

#20 tackar :)

BARFmycat
2012-03-21 14:14
#24

Angående importerat kött och pseudorabies, nu har jag fått svar från Livsmedelsverket.

För att få importera färskt svinkött till EU måste det följa med ett veterinärcertifikat som intygar att tecken på Aujeszkys sjukdom (psudorabies) inte registrerats i ursprungsbesättningen eller inom en radie på 5 km runt besättningen under de senaste 12 månaderna.

Så då vet vi detTungan ute

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

faw
2012-03-21 15:46
#25

Bra där Sarah :)

Upp till toppen
Annons: