Etikettblandat
Läst 122162 ggr
BARFmycat
2011-03-06, 21:05

Hållbarhet på fryst kött

Fläskkött - 3-6 månader

Köttfärs - 4 månader

Nötkött - 8-12 månader

Kyckling - ca 12 månader

Vilt - ca 12 månader

Fet fisk - 6-12 månader

Mager fisk - 12-18 månader

Källa:
Ica´s tidning Buffé

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se ~ Ej längre aktiv på iFokus ~
[
2011-03-25, 17:51
#1

toppen, bra info! vart kommer den ifrån/hur har du kommit fram till detta?

AnneN
2011-03-26, 03:24
#2

Håller det längre eller kortare tid om det har hög fetthalt?

Vilken temperatur är den rekomenderade att ha i frysen?

Är dett bättre att frysa in kött/fisk portionsvis eller håller det bättre i stor bit?

Vilket är det bästa sättet att förpacka köttet innan frysning? Påsar, lådor, osv?

_**/Mvh Anne **~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support _Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!
HannaM
2011-03-26, 08:52
#3

Hur ser det ut för hela djur?

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
BARFmycat
2011-03-26, 10:25
#4

#1

Från Ica tidningen Buffé, ska skriva det i artikeln, thank´s for the reminder!

#2

Hållbarheten på fryst kött beror på hur hög fetthalt det är i köttet, glass har tex en ganska kort hållbarhet, tror att det egentligen bara är 2-3 månader eller så. jag vet att det ska stå om det här någonstans p åLivsmedelsverkets hemsida, jag letade efter den infon när jag skulle skriva det här men hittade det inteObestämd

Jag tror att -18 är optimal frystemperatur.

Jag vet inte om det är bäst att frysa stora eller små bitar. Det tar ju längre tid för stora bitar att bli frysta men små bitar fryser nog sönder fortare. Däremot så ska man frysa så lufttätt som möjligt.

#3

Det beror på fetthalten, men räkna kanske på det ungefär som Kyckling iom att Kyckling är med skinn och allt så det är nog mest likt hela djur.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se ~ Ej längre aktiv på iFokus ~
Elcyion
2011-05-04, 22:31
#5

Hur är det med kött som fryses om? Visst, hållbarheten förkortas rejält efter omfrysningen, men hur snabbt bör maten ätas upp?

Medarbetare på jack russel terrier
BARFmycat
2011-05-05, 06:23
#6

#5

Den information jag hittar om omfryst kött är att det inte är något speciellt att tänka på med det förutom att smakligheten förändras när kött varit fryst två gånger, och då menar man främst för människor.

Nu hittar jag irriterande nog inte den informationen att länka till, men den var från Livsmedelsverkets hemsida.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se ~ Ej längre aktiv på iFokus ~
[
2011-05-05, 14:48
#7

"Kvaliteten och hållbarheten försämras katastrofalt vid upprepade upptiningar (t ex vid strömavbrott). Kött som tinats bör okokt ej ånyo djupfrysas."

enligt kolmårdens chefsvet. Flört

Bogart
2011-05-05, 15:00
#8

När jag tinar kött för att sedan frysa om det så brukar jag bara tina det lite, ofta är detfryst när jag håller på med det. Råkar jag tina det helt så brukar det bara bli hundmat, jag är mer nogrann med vad katten får och att hennes mat ska vara färsk. Hunden kan äta i princip vilket skit som helst… Tungan ute

Med vänlig hälsning Kajsa, sajtvärd på BARF i Fokus.
Upp till toppen