Annons:
Etikett11-fodra-dräktiga-växande-djur
Läst 5709 ggr
Mysan3
2011-02-02, 18:20

Hur mycket mat till 8 månaders katt

Nu har katterna börjat äta mindre mat. De är 8 månader och kastrerade. Ingen är överviktig så jag vill gärna att de äter så mycket som de vill ha. Två av dem är ute rätt mycket på dagarna också.

Problemet är bara hur jag ska portionera levern….är rädd att det kan blir för mycket eller för lite. Ligger på 8 % så det finns ju marginal, men ändå…..

Tar fram så de ska äta 150 -200 g om dagen beroende på vilken katt det är, de väger ju olika. Har räknat på 5 % av vikten.

Vissa dagar äter de knapt 100 g och andra dagar massor. Så jag vet inte riktigt hur mycket de äter…..men det kanske jämnar ut sig?

Jag har aldrig portionerat ut mat till katter förrut utan de har fått fri tillgång på torrfoder Skämsså jag tycker det är lite svårt att veta hur mycket de ska ha.

Annons:
[Gemm]
2011-02-03, 02:41
#1

Det jämnar ut sig! Om du har en ungefärlig summa på vad de äter på en vecka kan du också räkna ut en ungefärlig lämplig mängd lever, det är inte så mycket svårare än så. Sen om det blev 7 eller 12 % en vecka hit eller dit gör ingen skillnad, en kattkropp är väl utrustad till att hantera sådana marginaler.

Man behöver inte noja FÖR mycket över det här med överdosering av lever, det krävs mycket stor mängd under en period för att orsaka skada och med största sannolikhet kommer du märka en eventuell överdosering på andra sätt först, som att katten får fin rännskita…

Det räcker med en nypa sunt förnuft, som med mycket annat =)

Mysan3
2011-02-03, 12:47
#2

Jaa, jag är lite nojjig så här i början att göra fel. Just lever tycker jag står så mycket om att den är farlig att feldosera, så jag är så orolig att göra fel. Jag vet ju på ett ungefär hur mycket de äter så jag doserar ju levern efter det. Nu känner jag mig mycket lugnare efter ditt svarSkrattande Tack!!!!

Upp till toppen
Annons: