Annons:
Etikett09-näringsämnen-uträkningar
Läst 2554 ggr
garbokatten
2010-03-24, 23:02

Tillsatser?

Hur är det med den mörade frysta kycklingen? I stort sett all fryst kyckling är ju mörad i saltlake. Finns det inte rester av det i köttet då? Och, får inte min hund i sig för mycket salt då? : )

Annons:
Silvestris
2010-03-24, 23:04
#1

Om kycklingen har behandlats ska det framgå i innehållsförteckningen. Står det bara kyckling klass A ska det inte vara någonting annat än obehandlad kyckling.

Skulle du ge hunden kött som är behandlat i saltlake får hunden antagligen i sig för mycket salt.

BARFmycat
2010-03-24, 23:47
#2

Mankan ju skölja köttet, men det är nog bäst att ge något annat kött. Någon gång ibland utgör nog ingen större fara.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Silvestris
2010-03-25, 00:31
#3

#2

Problemet är väl att saltlaken går in i köttet så att skölja gör knappast nytta. Man får nog lägga kycklingen i vatten och byta vatten några omgångar för att salta ur den (och då är det ju enklare att köpa annan kyckling redan från början).

BARFmycat
2010-03-25, 14:54
#4

#3

jo det tror jag också, men om man bara ska ge en gång eller inte så ofta så är det nog det bästa. Om man läger det i vatten, finns inte risk för att andra saker "ramlar" ut då som man gärna vill ha kvar i kycklingen? Typ samma effekt som när man kokar, näringsämnena försvinner ut i vattnet?

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Silvestris
2010-03-25, 15:27
#5

#4

I regel krävs det viss uppvärmning för att vattenlösliga ämnen i någon betydande mängd ska fälla ur, men visst finns en liten risk att även annat än salt lakas ur köttet om man blötlägger det.

Upp till toppen
Annons: