
Tillsatser?
Hur är det med den mörade frysta kycklingen? I stort sett all fryst kyckling är ju mörad i saltlake. Finns det inte rester av det i köttet då? Och, får inte min hund i sig för mycket salt då? : )
Om kycklingen har behandlats ska det framgå i innehållsförteckningen. Står det bara kyckling klass A ska det inte vara någonting annat än obehandlad kyckling.
Skulle du ge hunden kött som är behandlat i saltlake får hunden antagligen i sig för mycket salt.

Mankan ju skölja köttet, men det är nog bäst att ge något annat kött. Någon gång ibland utgör nog ingen större fara.
Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~
#2
Problemet är väl att saltlaken går in i köttet så att skölja gör knappast nytta. Man får nog lägga kycklingen i vatten och byta vatten några omgångar för att salta ur den (och då är det ju enklare att köpa annan kyckling redan från början).

#3
jo det tror jag också, men om man bara ska ge en gång eller inte så ofta så är det nog det bästa. Om man läger det i vatten, finns inte risk för att andra saker "ramlar" ut då som man gärna vill ha kvar i kycklingen? Typ samma effekt som när man kokar, näringsämnena försvinner ut i vattnet?
Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~
#4
I regel krävs det viss uppvärmning för att vattenlösliga ämnen i någon betydande mängd ska fälla ur, men visst finns en liten risk att även annat än salt lakas ur köttet om man blötlägger det.