Annons:
Etikett03-katt
Läst 683 ggr
Kakaokaka
2021-02-22, 16:01

Katter spyr, mush

Mina två katter har spytt till och från av mush, har haft kontakt med vet under tiden. Ena är 9 mån, och andra är 3 år. Har testat gett mjau blötmat åt 9mån katten i 2 veckor, och hon har helt slutat spy. Har testat med kyckling, nöt och sedan nöt, gris mush till båda. Började fundera på om de båda är känsliga mot benbitarna i mushen kanske? Låter det rimligt, eller kan båda ha någon slags allergi? De spydde kanske 1-3 ggr i veckan var, inte direkt efter maten utan oftast flera timmar efter. De är annars helt pigga, inte uttorkade och mår bra annars!

Vill så gärna att mush ska funka för de båda, kom gärna med tips.

Annons:
Macncheese
2021-02-28, 12:26
#1

Det kan vara en stor omställning för magen att gå från ett vanligt foder till färskfoder. Det framgår inte hur du introducerade maten till dom men jag skulle rekommendera dig att vänja dom långsamt vid mush. Om dom är väldigt känsliga, börja med att ge bara en halv bulle var till dom en dag, resten deras vanliga foder, sedan väntar du kanske 4 dagar och gör det igen. När du känner att det funkar minskar du på tiden mellan och ökar mängden mush successivt. Det borde fungera, spyr någon utav dom ändå kan de ju ha någon allergi eller sjukdom som du säger mot exempelvis ben. Då finns det andra lösningar, som att förbereda barf själv och istället för att ge ben ger du äggskalspulver som kalk-källa.

Hoppas det hjälpte!:)

S
2021-08-29, 13:00
#2

#0: lite sent svar här men jag har läst att dem färdiga färskfoderblandningarna har en för hög fetthalt. Det är en onaturligt hög fetthalt för katter och hundar och därför kan dem spy (galla) . Gallan behövs för att bryta ner fett.

Du kan läsa mer på hundapoteket.
https://hundapoteket.se/gallkrakningar-pa-tom-mage-beror-det-verkligen-pa-att-magen-ar-tom/

Tycker hon skriver väldigt bra och det låter väldigt logiskt i mina öron. Tänk fetthalten i viltkött, det måste vara den naturliga fetthalten för hundar och katter att äta.

Tidigt på morgonen väcks man av att hunden ulkar och ulkar och ulkar, för att till sist kräkas upp en klick med gul, skummig, slemmig sörja. Känns det igen? Alla som upplevt detta – räck upp en han…
M
2021-11-22, 08:35
#3

Mina har jag märkt äter Barf mycket fortare än när de får vanlig mat, så jag fixade en slowfeed skål och det löste problemet. Hoppas på att det inte är någon allergi som spökar.

--- MLie med tre underbara katter hemma

Upp till toppen
Annons: