Annons:
Etikett12-fodra-sjuka-eller-gamla-djur
Läst 1933 ggr
redets
2018-06-28, 18:12

Barf och diet

Idag var jag med ena hunden till vet. och de sa att  under 8 veckor får vi inte ge något protein alls och därefter ska hon äta som förut för att se om hon reagerar negativt på sin vanliga mat.

Jag barfar mina hundar se'n några år tillbaka och undrar vad ska hon äta nu?

Ursäkta om jag verkar okunnig men protein har ju hela tiden varit viktig i mina hundars diet

Annons:
Fridaaaa
2018-06-28, 18:14
#1

Dummaste jag hört att hunden inte ska ha protein innan 8 veckors ålder :S

 Medarbetare: rexkaniner, Support.

vallhund
2018-06-28, 18:19
#2

Skall hunden leva på kolhydrater o fett i 8 veckor? Låter väldigt udda. Vad var anledningen till vetbesöket? Misstänkt foderallergi,, symptom från mage/hud?

Annars är det vanligt med eliminationsdiet, dvs man ger en proteinkälla i taget.

Det är väl ganska få ingredienser i mat som inte innehåller proteiner öht.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

redets
2018-06-28, 18:36
#3

Ja jag tyckte det lät väldigt konstigt, trodde också man provade en proteinkälla åt gången.

Hon har problem med klorna vilket kan bero på något fel i maten.

Hon ska dessutom äta kortison under den här tiden.

Det ska se'n ev. tas prover för bl.a. sköldkörteln och om det inte räcker ska man operera bort en tå och skicka för provtagning 😕

Hunden mår hur bra som helst förutom att klorna är dåliga (för det mesta så har hon inga besvär men hon vägrar kloklippning och jag får inte ens röra hennes tassar eller ben längre) så vi har har sövt henne för kloklippning en gång och nu har hon visat tecken på att ha ont i tassar/klor så vi var inne och sövde henne för undersökning idag.

Tycker inte att det är ok att söva en tio år gammal hund varje gång man ska klippa klorna.

Honestyisdead
2018-06-28, 19:18
#4

#1 Hunden är 10 år och skulle undvika protein under 8 veckor.

Pia-69
2018-06-28, 19:43
#5

#3 Men herregud operera bort en frisk tå????!! 😨 Det låter ju inte klokt, är det nån annan här som hört talas om det tillvägagångs sättet? Jag hade ju bytt veterinär omgående! 🤤🤔


Cats are like Potato Chips, You can't just have one!

vallhund
2018-06-28, 19:52
#6

SLO månne?

"Skulle börja med kosttillskott med essentiella fettsyror och biotin i första hand."Läs mer på 
https://www.bukefalos.se/search/85107/?q=SLO&c[users]=Malibu_Stacy&o=relevance

https://www.bukefalos.se/threads/nagon-med-erfarenhet-av-slo.1164732/#post-15372980

Diagnosen fastställs av att man skickar in en klo, inte en hel tå. Ev behöver alla klor dras (under narkos) o sen växer de ut hela om man medicinerat rätt.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Annons:
vallhund
2018-06-28, 19:54
#7

@Malibu_Stacy som svarat i trådarna är veterinär o ganska kunnig i frågan.

mvh o lycka till!

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Pia-69
2018-06-28, 19:57
#8

#6 Tack för upplysningen ang. "tå operationen"!😥😊 Som sagt det lät ju inte klokt! 😁


Cats are like Potato Chips, You can't just have one!

redets
2018-06-28, 20:05
#9

De tog bort en klo idag men det var alltså inte tillräckligt för att skicka in.

Lona
2018-06-28, 20:33
#10

Vad är det för ras/er? Tänkte att en del sjukdomar är ju vanligare i vissa raser, det kanske kunde ge en hint. TS, menar absolut inte att dumförklara dig, men kan du ha missuppfattat det där med proteinet? Det låter ganska skumt, tycker jag! Ok att minska det eller ta bort vissa proteinkällor, men att utesluta det helt? Är det en allmänpraktiserande veterinär eller en specialist av något slag? Jag tänker att det nog inte vore helt fel att få en second opinion, av en veterinär som åtminstone är specialist/inriktad på hund. Kanske en större klinik med bredare kompetens inom olika områden? (Vet att det inte var det du frågade om, men det låter lite knepigt alltihop det här, och även om en hund klarar sig alldeles utmärkt med en tå mindre så känns det som ett lite väl stort ingrepp i nuläget.)


"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok: www.raskva.wordpress.com

trollvilde
2018-06-30, 07:36
#11

Här blev det ett missförstånd, man kan inte leva utan att få i sig protein. De menar som nämnts tidigare i tråden att man ska ge protein från en källa i taget tex älgkött i några veckor och sedan utöka med kalvkött osv om vovven mår bra. Mår hunden dåligt av någon form av kött/proteinkälla som man tillfört senare har man ju kommit på vad man ska skippa i framtiden.

redets
2018-06-30, 19:50
#12

Ursäkta att jag skrev fel info men blev skärrad och mitt inlägg när jag la in rätt uppgifter kan jag inte hitta så har tydligen missat att få iväg det.

Jag är nog världens klantigaste just nu men blev lite skärrad av all information jag fick. Ber verkligen om ursäkt.

I mitt inlägg där jag förklarade mig så skrev jag exakt vad de skrev i infon vi fick med hem och där står:  att vi ska ge en eliminations diet. Det betyder att vi ska utesluta ALLA protein som djuret NÅGONSIN ätit, denna diet ska ges strikt i 8 veckor. Därefter görs en sk provokation under 2 veckor vilket innebär att allt som djuret tidigare åt (mat godis matrester tuggisar) ska ges VARJE dag i 14 dagar eller tills problemen förvärras.

Det här är det som står i pappret jag fick från vet - jag har skrivit av vad det stod så det är inte mina egna ord. Det är vet. som skrivit vissa ord med stora bokstäver så jag skrev det likadant.

Jag inser att vi kan klara de 8 veckorna men vi har ju gett en så varierad BARF kost så jag måste alltså hitta något som jag kan ge i 8 veckor, men de två veckorna efter när hon ska äta allt hon tidigare åt - kött (fläsk nöt vilt) kyckling fisk ägg m.m. hur ska vi få i henne allt det - varje dag i upp till 2 veckor 🤮

Ja jag vet att jag pga min Asperger inte alltid förstår att något som står kan tydas på ett annat sätt så det är en av anledningarna att jag söker hjälp här

Förlåt att det blev så långt

trollvilde
2018-07-05, 22:48
#13

Jag skulle pröva med älgkött de första veckorna för det verkar som de flesta som har en känslig mage mår bra av det och tarmslemhinnan får läka. Du behöver inte ge alla proteinkällor som du gett tidigare på samma dag. Tillför ett nytt med några dagars mellanrum så du hinner märka om hunden reagerar på det så du vet vad du måste utesluta i framtiden. Att ge allt under en kort tid (dag) kommer ju inte att visa vad hunden inte kan äta och jag förstår inte varför man ska göra så.

Annons:
redets
2018-07-06, 18:36
#14

Nu har jag fått mer instruktioner och jag får bara ge:

Royal Canin Anallergenic och absolut inget annat över huvud taget.

Känns tungt att tvinga i henne torrfoder efter alla år med BARF 😕 men maten är beställd och på väg så får vi se vad hon tycker.

Jag fick order om att stoppa alla leksaker i maskin (vilken tur att min tjej inte är intresserad av leksaker) för de kan sitta matrester som hon alltså absolut inte får få i sig, så gissar att huset måste saneras också (kan ju ligga en smula nå'nstans 🤪

trollvide: jag hade inte tänkt ge henne allt hon nå'nsin ätit på en dag 🙂men instruktionerna är ju lite speciella och jag skrev av precis det som står i mina papper - gissar att de utgår från att man ger ett visst torrfoder jämt och då är det ju inte så svårt att ge samma sak igen .

koppargaller
2018-07-10, 15:22
#15

#14 Är det ett foder som din veterinär säljer? Om så är fallet, byt veterinär.

redets
2018-07-10, 19:20
#16

Ja det är ett foder de säljer men jag köpte det på nätet för att inte gynna dem och det blev antagligen mycket billigare så.

Jag har gett det i två dagar nu och det känns inget vidare att ge det här till en BARF tjej men jag vet ju inte vad jag ska göra.

Ska försöka ringa någon annan veterinär för att fråga vad de tycker.

hemul
2018-09-12, 05:44
#17

Sjukt innehåll i det där fodret. Proteinet verkar komma från "fjäderhydrolysat med låg molekylvikt", vad nu det är. Möjligtvis också från "cikoriamassa". Vet inte vad cikoria innhåller. Men resten på listan lär inte innehålla protein. Gott eller nyttigt lät det då inte.

• majsstärkelse     • fjäderhydrolysat med låg molekylvikt (innehåller L-aminosyror och oligopeptider)     • Kokosolja     • Sojaolja     • MIneral     • Cellulosafiber     • Cikoriamassa     • Frukto-oligosackarider     • Fiskolja     • mono- och diglycerider av fettsyror förestrade med citronsyra     • Animaliskt fett     • Tagetesextrakt

Lona
2018-09-12, 06:07
#18

Vitsen är dock att det SKA vara hydrolyserat till pytte-aminokedjor just för att det ska vara extremt lätt att ta upp och inget som "retar" en eventuell allergi. Jag håller annars med, veterinärfodren har ofta väldigt tråkigt innehåll - men kan ändå innebära skillnad mellan liv eller död, för att låta lite dramatisk. TS, hur har det gått för er?


"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok: www.raskva.wordpress.com

redets
2018-10-18, 07:55
#19

Veterinären och vi har förstått att det är med största sannolikhet SLO och hon kommer att få äta kortison resten av livet om hon klarar det.

Hon har tappat en klo igen och då fick vi en ny veterinär som tyckte att det måste vara SLO och sa att det var bara om vi ville vara säkra som det behövdes ta bort en tå och klo för att få veta exakt.

Fodret hon fick äta gillade hon som tur var men jag är glad att vi kunde sluta med det och återgå till BARF.

Upp till toppen
Annons: