Annons:
Etikett02-hund
Läst 1955 ggr
Paxxa
2015-02-01, 19:06

Färskfoder till dalmatiner?

Hej alla! Hoppas det är OK att jag ställer frågan här.

Jag har precis köpt en dalmatiner. Han äter nu RC's specialfoder för just dalmatiner. För er som inte vet så har dalmatiner en speciellt njurfunktion. Jag vet inte riktigt hur den fungerar men man ska ge foder med låga purinvärden och inte så mycket protein. Jag vill gärna ge honom färskfoder precis som min andra hund. Jag har sett så mycket fördelar sedan min andra hund fick börja äta färskfoder och innehållsförteckningen på RC är verkligen skräp.. Men vågar jag ge färskfoder till en dalmatiner? Och vilka märken/sorter kan passa? Vad ska jag tänka på?

Stjärnor Kennel Flatian's Stjärnor

http://flatians.weebly.com

Annons:
kigon
2015-02-05, 17:06
#1

VoH har kyckling, fåglar har låga purinhalter. Från VoH's hemsida:

"KYLLING är ett utmärkt tilläggsfoder som består av kött, skinn och skrov från kyckling (inga innanmäten, huvuden eller fötter/klor)."

Inga inälvor, så detta är ett väldigt bra tillägs foder för dalmatiner =)

Sök på "feeding raw to dalmatians" så kommer det upp lite smått o gott, de vanligaste är att man ger kött med låga halter av purin (fåglar, kanin, osv), mycket grönsaker och lite inälvor. I princip allt fågel fungerar så länge det inte finns inälvor i, så det är bara att läsa innehållet eller mejla tillverkarna och fråga om det inte står vilka delar 🙂

/ Kigon, medarbetare på djurpyssel ifokus.

Paxxa
2015-02-05, 18:53
#2

Tack! Men det är ju ett tilläggsfoder, vad bör man lägga till då? Förlåt om jag är dum haha. Jag ger ett helfoder till andra hunden och det är så enkelt! Men vill gärna lära mig så jag kan ge rå föda även till dalmatinern :)

Stjärnor Kennel Flatian's Stjärnor

http://flatians.weebly.com

Upp till toppen
Annons: