Har sökt runt lite beträffande att blanda i fett eller olja i Mush-maten, för att veta hur mycket jag kan blanda ner i portionerna och vilken slags fett/olja jag kan använda.
Men men min förvirrade hjärna blir inte riktigt klok på det jag hittat...
Våra katter (särskilt en av dem) blir lite hårda i magen av Mush. (Inte förstoppning dock. )
Jag har i några veckor nu provat att blanda i ister i maten. De har fått kanske 1-2 kryddmått /dag var. Men katterna är inte så förtjusta i det fettet och osmält är det lite trixigt att röra ner om inte katterna ska rata fettklumpar i maten...
Rå äggula som är utblandat med lite vatten som jag rört ner i Mush-maten har varit ganska okej för det mesta (enligt katterna). Då har de fått 1/3 äggula var (3 katter). Men vågar inte ge dem det varje dag.
Har läst att en del anser att man kan ge vegetabiliska oljor (bl a här på ifokus och på mushbarf.com), medan andra menar att det ska man inte alls ge dem, utan rekommenderar istället att ge dem fiskolja/laxolja. (Jag vet att vegetabilier och spannmål inte är något en katt ska äta. )
Min hjärna blir än mer förvirrad...
Solrosolja, rapsolja, olivolja eller liknande hade jag tänkt att prova om det är okej att ge dem lite varje dag... Jag ska också se om jag hittar fiskolja.
För smakens skull tänkte jag variera fettsort lite då och då.
___________
Och - hur mycket av de olika fetterna/oljorna jag kan ge dem med maten varje dag? För att inte rubba balansen i matens sammansättning. Och är varje dag för ofta?
___________
Ska tillägga att jag rör ner ca 1-2 msk vatten i varje portion också. (Särskilt viktigt för den ena av dem, som haft urinstopp/kristaller.) Det gillar de däremot, och dricker gladeligen upp vattnet när de äter.
Vår äldsta katt har jag aldrig sett dricka hemma. De två tonåringarna har slutat dricka ur vattenskål, sedan jag gått över till blötmat respektive Mush med tillsatt vatten.