09. Näringsämnen & uträkningar

Frysa barf igen

2017-10-04 21:03 #0 av: Dimocarpus

Hej!

Det sägs att man kan frysa in upptinad barf om och om igen utan att det påverkar näringshalten. Jag har svårt att tro det. Jag börjar redan undrar om mina katter får 100% näring i sig via fryst barf (t.ex. must och egenbarf man gör).  Finns det några studier på det?

Anmäl
2017-10-04 23:55 #1 av: Silvestris

Det man tappar är främst vattenlösliga vitaminer när maten tinas upp och det läcker ut vätska.

Jag har BARFat i 15 år och fryst om så gott som alltid när jag gjort egen BARF och jag har inte haft någon katt med näringsbrist. Bra BARF innehåller ju mycket näring så även om lite läcker ut är det fullt tillräckligt. 

Anmäl
2017-11-08 10:08 #2 av: Tessera

Till och med Livsmedelsverket säger att man kan frysa om upptinat kött till människa! Anledningen till rekommendationen om att inte frysa in upptinat är när typ frysen går sönder och man inte har koll på hur länge saker och ting varit tinade. 

Som Silvestris säger - om man inte tar tillvara på vätskan som läcker ut när så kan man förlora en del vattenlösliga vitaminer och taurin. Det löses enklast genom att tina i en behållare/skål och blanda i vätskan i maten igen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.