12. Fodra sjuka eller gamla djur

Val av Mush sort efter 1v. skon-kost

2017-07-27 12:24 #0 av: KatarinaSt

Hej

Vår hund (10 mån) käkar denna vecka skon-kost efter att ha haft akuta mag/tarm problem för några dagar sen. (Royal Canine Intestinal tror jag det heter). Veterinären sa att vi efter en vecka försiktigt kan övergå till det vanliga fodret, vilket i vårt fall är Mush Puppy. 

Nu undrar jag om det finns nån annan Mush sort som är särskilt skonsam för mage/tarm som jag kan ge? Han blir ganska hård i magen av Mush puppy för det är ganska mycket ben i. Tittade på Mush Vom men det är visst mycket ben i den också.

Anmäl
2017-07-27 20:03 #1 av: westerlind

Har för mig att MUSH grön är den som rekommenderas för "start" av färskfoder, så den bör väl vara mest skonsam? Den har 6% ben.

Medarbetare på traning.ifokus

Anmäl
2017-08-03 23:50 #2 av: maya-gbg

Varför inte gå in på MUSH hemsida och ställa frågan så får ni mycket bra svar... Jag fick rådet att börja med att ställa om med Nötvom någon vecka... blanda med den mat valpen äter och se hur det går... Sedan Vaisto Grön, eftersom den inte innehåller ben...   Efter ett par tre veckor kunde man börja med Puppy som innehåller ben...  Min valp var 15 veckor när jag fick hem den.... Han käkar Puppy och grönsaksbollar nu och mår jättebra...  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.