22. Övriga frågor

Luktar BARF:ade djur annorlunda?

2017-04-20 09:00 #0 av: Gronstedt

Igår blev de normalt stentrygga hästarna vi rider verkligt rädda när vi var ute, trots att vi människor inte såg någonting. Det var ingen liten vårkrokodil i ett dike, båda hästarna var övertygade om att vi var omgivna av monster längs en flera hundra meter lång sträcka.

Då kom vi att fundera över om hundvana hästar skulle vara rädda - eller i alla fall SÅ rädda - för varg. En varg äter ju rått kött och blod och ben - gör det att de luktar annorlunda än en tamhund som äter torrfoder och burkmat? Jag tror inte jag kommer att få tillfälle att sniffa på en varg någon gång snart, men ni som BARF:ar era hundar kanske vet om "råkost" ger dem annorlunda lukt och andedräkt än "torrfoderhundar"?

Anmäl
2017-04-20 09:27 #1 av: Mitchika

Här är en som faktiskt har sniffat på varg och även blivit slickad i ansiktet upprepade gånger av varg och jag kan säga att dom luktade ingenting. Inte som jag eller några andra kunde snappa upp i alla fall. Ingen lukt att tala om och ingen stinkande andedräkt alls, det var otroligt fascinerade jämfört med min hund (som inte åt BARF). Glad

Min hund reagerade heller inte när jag kom hem och luktade varg, vilket tydligen är ganska vanligt. Ingen sniff på kläderna, inget undersökande av vad den nya doften var, utan helt enkelt ingen reaktion alls. Det kan säkert vara annorlunda med bytesdjur, men kanske värt att nämna ändå? 

Däremot har jag inte sniffat på en hund som enbart lever på BARF, så jag kan inte säga om det skulle vara detsamma. Givetvis snappar andra djur upp lukten av varg på ett helt annat sätt än vad vi gör då deras luktsinnen är bättre och skarpare, men för mig och dom omkring mig så luktade inte vargarna ett dugg. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-05-07 06:59 #2 av: Huffsa

För oss människor luktar hunden mindre "hund" när den barfas, så visst borde även andra djur kunna känna skillnad. Men jag har aldrig märkt att andra djur reagerar negativt på mina hundar. Vi har hästar och får i omgivningen, som vi ofta stannar och pratar med.

Anmäl
2017-05-08 18:10 #3 av: vallhund

#2 Var har du fått det ifrån?  De hundar jag haft innan jag började barfa luktade inte mer hund.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2017-05-09 04:25 #4 av: Huffsa

#3 Erfarenhet. Har märkt själv att andras torrfoderhundar luktar mera hund, och flera kommenterar att mina hundar inte luktar hund.  

Anmäl
2017-05-10 13:26 #5 av: vallhund

#4 Då har vi olika erfarenhet.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2017-06-14 12:05 #6 av: Kalli

Brukar också få höra att mina inte luktar hund så har nog inget med barf att göra.

Anmäl
2017-08-02 21:19 #7 av: MaritaBo

Det är väl snarare så att en hund som barfas får bättre, dvs. en klar andedräkt jämfört med en hund som äter torrfoder. Bajset och fisarna blir även det betydligt bättre "doft" på. För övrigt förändras inte en hunds kroppsdoft.

Anmäl
2017-08-27 23:41 #8 av: zickan

Mina hundar luktade mindre hund efter de började barfas. Bajset luktar tusen gånger mindre. Hundarna luktar inte apa i mun, de rapar inte apa, de fiser inte apa. De fiser mindre. Och ja mat kan få alla att lukta mer även hundar. Det är lite olika på hund och hund. Allt kan inte gälla för alla. Men märker själv att min tik luktar bättre  efter hon börjde på barf.  Hennes päls och hud kvalitet blev bättre kanske har med det att göra. 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.