22. Övriga frågor

Campylobakter i svensk kyckling?

2017-02-28 16:25 #0 av: vallhund

"Jordbruksverket vill ogärna peka ut svensk kyckling som orsak till det pågående utbrottet av campylobacter.

I ett försök att dölja smittkällan har myndigheten till och med censurerat den person som är den högste ansvarige för svenskt smittskydd."

http://www.expressen.se/nyheter/jordbruksverket-censurerade-smittskyddschef/

Campylobakter kan göra hundar rejält sjuka.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2017-02-28 22:26 #1 av: zickan

Det sägs att frusen kyckling ger mindre risker även om risken nu finns där. Men är det nån visst antal dagar som den bör ligga i frysen som det är med t.ex fisk?
Nån som vet om det även ligger lika stor risk av campylo på mindre privatgårdar, eller om det mer är förknippat till stora industrier med sämre skötsel och trångare utrymme?

Ingen som har åkt ut för detta på nån iller?  Eller bara vet vilka symptomer som är mer vanligt att uppvisas på just iller om de blivit sjuka av det. Är det samma som på hundar?


zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2017-03-01 10:34 #2 av: vallhund

Fel av mig, fick flera läsvärda svar här:

http://www.bukefalos.com/threads/cambylobakter-i-svensk-kyckling.1432211/#post-17968842

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.