01. Börja BARF:a

Blandade frågor. Frysplats + vandring + ben

2016-12-17 23:05 #0 av: CayKantos

Hej! Jag ska förhoppningsvis skaffa katt och hund till sommaren som jag planerar BARFAtt så snart jag flyttar hemifrån och kan prioritera frysplatsen mera till dom :P
Men hur mycket plats brukar BARF ta i er frys? Samt hur funkar det med att japa en extra frys till lägenheten. Brukar man få göra det för dom som äger lägenheterna?

Då undrar jag hur ni som vandrar brukar göra. Är det bara en natt skulle man ju kunna ta med så det tinar under dagen. Men är man borta längre tid hur bör man då göra ang torrfoder? En långsam övergång innan och efter eller?

Då undrar jag hur ofta man bör ge ben, med resp utan kött och hur man räknar ut det från både färskfoder och torrfoder.

Tack!

Just another crazy animal lover Skämtar

Medarbetare på Terrier iFokus, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-12-18 14:16 #1 av: jollycox

När jag barfade två katter tog det väl två korgar(i sån stor frys som man öppnar locket på) men då köpte jag på mig kött när vi var till stan eller det var extrapris då vi bor i en liten by.
Extra frys är inga problem att ha i lägenhet. Min syster har både extra kyl och frys i hennes lägenhet.

Anmäl
2016-12-18 16:42 #2 av: CayKantos

Ok tack för svaret!😆

Just another crazy animal lover Skämtar

Medarbetare på Terrier iFokus, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-12-19 05:50 #3 av: Estelle13

Jag har ju två stora hundar på 20 resp 25 kg, ena äter Mush vaisto och den andra gör jag egen barf åt. Jag har en stor extra frys i lägenheten utöver min lilla frys. I pudlarnas frys får det säkert plats 100 kg om inte mer. Det som kan ta plats är benen beroende på hur stora de är om de är delade/sågade eller om det är hela ryggar/bröstkorgar.

Visst får det plats en hel del men jag hade ändå önskat mig en till frys, är nog mer för att då kan man fylla på med mkt på samma gång av flera olika köttslag/ben.

Skulle jag ut och vandra så skulle jag ha med mig Våtfoder, tycker det är smidigare för hundens mage när man ger BARF än att plötsligt börja ge ett torrfoder. Min tik var ganska kräsen i början med att äta lever så jag blandade levern nån gång i veckan med våtfoder och det gick hur bra som helst, märktes ingenting på magen.

Vad menar du på din sista fråga?

Anmäl
2016-12-19 09:32 #4 av: CayKantos

#3 men våtfoder är la inget helfoder?
Men tänkte om man ändå belönar med torrfoder under träning. Är magen inte lite van då?

Menade hur ofta man ska ge ben till sin hund. Hur ofta med kött. Hur ofta utan kött och hur man då räknar det ur det vanliga måltidet så dom inte får för mycket :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Medarbetare på Terrier iFokus, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-12-19 12:06 #5 av: vallhund

Om du går in på min profil så hittar du flera länkar om fördelning av RKB/ben/annat.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-12-19 16:56 #6 av: Estelle13

#4 Det har jag faktiskt inte tänkt på eftersom jag ger Våtfoder så sällan, nästan aldrig. Att jag skulle ut på nån lång vandring kommer nog inte ske. Men skulle jag det och vara borta i några få dagar så skulle Våtfoder duga eftersom inga brister kan uppstå på så kort tid men skulle det handla om veckor eller månader och jag inte hade tillgång till frys så hade jag varit tvungen till torrfoder även om mina hundar hatar det. För mina hundars del så kan de äta i princip vad som helst utan att få en kraschad mage.

Om du använder torrfoder som belöning då och då så lär hundens mage vara rätt van tycker jag. Jag själv tycker stt det är lättsre att ge så rena ben som möjligt för då kan jag lägga till kött ist och veta mer exakt.

Jag brukar göra iordning en kasse åt hunden med allt hon behöver under en veckas tid. Det kan vara svårt att veta exakt hur mkt kött resp ben det är på ett köttben. Benen som det är väldigt lite kött på räknar jag inte med köttet på utan räknar det som enbart ben. Ben med rätt mkt kött på brukar jag räkna som 50/50.

Istället för att räkna ut den exakta ben och kött mängden som hunden/katten ska ha varje dag så är det lättare att slå ihop den totala ben/kött mängden på hur mkt hunden ska ha under en veckas tid. Då spelar det ingen roll vad man ger från dag till dag bara hunden/katten har fått i sig allt som funnits i påsen under en vecka. Så egentligen spelar det ingen roll om du ger ben med eller utan kött bara du vet att mängden av allt i slutändan blir rätt. Är ju väldigt lätt att bara lägga till kött om man ger mkt ben utan kött på.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.