03. Katt

Matvägrar

2016-03-18 10:53 #0 av: grandma

Jag har ganska nyligen börjat barfa mina katter helt med Mush Vaisto Cat. Tidigare har de ätit blötmat och halvbarfat. Det har gått superlätt och min lite väl hungriga mulliga katt har gått ner ett par hekto och min andra har gått upp lite vilket hon behövde. Den senare har även ätit upp sina bullar och verkat väldigt nöjd. Nu helt plötsligt vill hon inte äta. När hon skulle få sin kvällsmat igår så ville hon inte ha och nu i morse så ville hon inte heller ha. Jag ställde fram lite blötmat som hon slickade  av såsen och tuggade i sig någon bit men sen gick hon därifrån. Nu blir jag såklart orolig att hon är skitless på mushbullarna. Vad tror ni? Har försökt kolla i munnen om hon har nån irritation men kan inte se nåt. Jag vill inte ha förslag på att göra maten själv från grunden för det har jag inte möjlighet till. 

Anmäl
2016-03-18 10:58 #1 av: Hera

Låter som något kan vara fel eftersom hon inte åt mer än någon bit av det andra heller.

Anmäl
2016-03-18 11:00 #2 av: smellcaramell

Djur kan matvägra av så många anledningar nu nämner jag några:
Löp på G
Feber
Ont någonstans i kroppen
Fått i sig något giftigt
Finns många fler anledningar, detta var bara några och har för mig att även mask kan göra att djur matvägrar, men inte säkert. Fortsätter hon så skulle jag pkt till veterinär jag har som regel att om hunden(som exempel) inte äter på 24h+nästa mål dagen efter så är det dags för veterinären om inte allmäntillståndet är påverkat i övrigt.

Anmäl
2016-03-18 11:33 #3 av: grandma

Detta är en innekatt som är kastrat. Hon har inte feber, den är kollad. Hon är väldigt pigg och leksugen och giftiga saker har vi inte här hemma. GladSjälvklart söker jag veterinär om hon fortsätter att matvägra.

Anmäl
2016-03-18 17:22 #4 av: burmamys

Låter konstigt att hon inte vill äta både kvällen och följande morgon, särskilt med tanke på att hon verkade gilla MUSH och äntligen åt upp hela sina portioner. Kan hon vara illamående? Förstoppad? Ha ont? 😓

Ring veterinär och resonera lite med dem.

Anmäl
2016-03-18 17:32 #5 av: grandma

Hon bajsade igår. De bajsar ju bara varannan dag och det är ju mindre mängd än tidigare. Jag har i alla fall fått i henne lite fjäskmat.  Dvs Shebas köttbitar i sås. En tanke är att hon inte vill ha de rosa förpackningen längre. Den som innehåller kyckling och gris.  Vi brukar ju variera mellan smakerna. Eller att hon gjort illa sig på något vasst ben. Har sett att det är en del vassa flisor i maten.

Anmäl
2016-03-18 21:16 #6 av: grandma

Nu äter hon igen. Konstigt!! Skrattar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.