Annons:
Etikett02-hund
Läst 1217 ggr
hemul
2015-12-11 15:03

Torkade ben

Fick idén att man borde kunna torka grisknorrar och liknande själv (svamptork). Sen kom nästa tanke. Förändras ben på något sätt vid torkning vid relativt låg temperatur (~50°) som gör att de blir mindre lämpliga att äta för hunden?

Annons:
Wellcraft
2015-12-11 15:11
#1

Jag skulle undvika att torka ben, även grissvans och liknande. Strukturen förändras och det kan bli flisor. Det säkra före det osäkra.

Däremot kan man göra annat tugg i svamptork, torka hudflätor m.m :)

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

hemul
2015-12-11 16:27
#2

Typ köpa fläsksvål då eller?

Wellcraft
2015-12-11 17:32
#3

Yes!

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

hemul
2015-12-12 04:01
#4

Vad bra! Svål är ju jättebilligt. Strimlar man den och flätar ihop först då antar jag? Det blir inte som oxhudsben då så det kan svälla och ställa till det i magen?

MaritaBo
2015-12-12 10:47
#5

Torkar man vid låg temperatur, max 50 grader så är det ingen fara. Strukturen förändras inte då det blir torkat och inte tillagat. Men säkrast är att ligga på 40-45 grader, när man torkar ben.

Tänk på att ben kan ligga ute i solen och torka och djuren kan äta dem ändå. :)

hemul
2015-12-12 22:00
#6

Jaha, så då kan man torka knorrar då? Vem ska jag tro på, tro på nu då?😃

Antar att  torkad svål också är OK då? Att den inte kan fastna i magen menar jag.

Annons:
MaritaBo
2015-12-13 01:43
#7

Ja, du får tro på vem du vill. 😉 

Knorrar är mestadels brosk, inte ben. Och ja, torkad svål är inga problem. Och nej, fastna i magen är väl ganska omöjligt.

hemul
2015-12-13 05:22
#8

Tänkte om det blev som med oxhudsbenen.

Jaså? Men det borde väl vara kotor där som i andra svansar. Stor fan av oxsvans för eget bruk.😛

Upp till toppen
Annons: