15. Problematik

Magproblem av ben/brosk?

2015-11-03 13:10 #0 av: Tilde

Simba blir konstig i magen nu för tiden när han äter mycket brosk eller benmat. Hans avföring blir liksom vitaktig och hård och smulig i små klumpar. 

Han har ätit barf i snart ett år så jag förstår inte varför det händer nu... Vi har dragit ner på brosk och benmat i hans diet och det har blivit lite bättre men varje gång han har ätit brosk/ben blir avföringen sådär konstig. Någon som vet varför det plötsligt blir så?

♥ Tilde

Anmäl
2015-11-03 13:12 #1 av: Vattnadal

Vad äter han som bas? Ger an ett färskfoder med mycket ben, kan man behöva ge bara kött de dagar de får ben.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2015-11-03 13:19 #2 av: Tilde

#1 Vi har fått ett schema av vår "BARF-kille" som ser ut såhär (om jag minns rätt):

Måndag: Komage (kallun)

Tisdag: Kött med brosk (t,ex, käkkött eller and)

Onsdag: Inälvsmat med lite kött med brosk

Torsdag: Komage

Fredag: Rent kött

Lördag: Kött med brosk

Söndag: Fasta (evt. rent kött)

Han äter Rigtig hundemad, vilket är lösfryst barf och får fiskolja och vitaminpulver iblandat. Vi hade älskat att byta till t.ex. Mush men det finns tyvärr inte här där vi bor. Vi har nu dragit ner så han får kött med brosk 1-1,5 gånger i veckan istället och hade tänkt kontakta återförsäljaren och se om vi kan få ett nytt schema utefter detta.

♥ Tilde

Anmäl
2015-11-03 18:54 #3 av: MaritaBo

Det framgår inte i ditt inlägg hur gammal han är. Om han var valp/unghund och det fungerade då så handlar det om att en äldre/vuxen hund inte kräver lika mycket ben. Brosket tror jag inte har så stor betydelse för även om det innehåller lite kalcium, så är det ju långt ifrån vad riktiga ben gör. Dra ner på benmängden så blir det nog bättre.

Anmäl
2015-11-03 21:19 #4 av: Tilde

#3 Han fyller 11, har ätit barf i ett år ungefär. Han får mest broskkött och inte ben och jag tycker att det har blivit bättre sen vi började ge mindre brosk... Men jag förstår bara inte varför han helt plötsligt fick problem. Funderar

♥ Tilde

Anmäl
2015-11-15 16:05 #5 av: hemul

men det är ju inga ben  alls i matlistan. får han det utöver eller?


Anmäl
2015-11-16 17:17 #6 av: Tilde

#5 I broskmaten är det ibland också ben, t.ex. hel kyckling eller liknande (det kallas bara "kött med brosk" av någon anledning).

Nu har vi dock gått över till Mush och hittills har det inte varit några problem. Tummen upp

♥ Tilde

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.