23. ~OT, Off Topic~

Ingen möjlighet till barf, Vilket torrfoder?

2015-07-14 19:45 #0 av: dundeer

Jag vet att detta inte är en uppskattad fråga, de är inte uppskattat från mig heller, men jag behöver eran hjälp. Jag ska flytta in med en kompis, vi har en halvfrys att dela på, 36 kvm stor lägenhet 2 stora hundar, dvs ingen plats för frys, sååå jag måste byta till torrfoder tills jag flyttar till eget (detta är bara tillfälligt!). 

Jag har inte använt torrfoder på HUUUR länge som helst så jag behöver eran hjälp med vad som är bra... jag har inte råd att lägga ut hur mycket pengar som helst. Hunden brukar äta för ca 5-600kr/månad så i den prisklassen vill ja hålla mig... 

Hjälp? 

Anmäl
2015-07-14 20:08 #1 av: VildaVittra

Du vet att det finns torkad barf och färskfoder? Exempel: http://www.pommys.se/barf-hund

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-07-14 20:20 #2 av: dundeer

Joo de vet jag, men de är waay för dyrt, jag har hamnat i en ekonomisk svacka, där av att jag flyttar in till min kompis Öht... :/ 
Jag har en stor schäfer, och han äter rätt så mycket. visserligen hittar inte jag någon fodergivs anvisning på detta? Men gissar på att de går åt en burk varje månad, och då har jag ca 50 kr kvar att leva på efter alla räkningar och hundens "ska ha" med den maten ;) 

Anmäl
2015-07-14 20:46 #3 av: VildaVittra

#2 Ta då det billigaste skräpfoder du hittar (citygross har ju 10 kg säckar under en hundring). Din hund kommer inte dö av att äta "McDonaldsmat" ett tag, viktigare är ju att du har pengar över om något händer. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-07-14 21:02 #4 av: dundeer

De skulle aldrig falla mig in att ge min hund skit mat bara därför, självklart kan jag inte ge han de absolut bästa, men jag kan ge han bra mat ändå. 
Skulle aldrig falla mig in att hunden ska ta smällen för att min ekonomi krascha. 

Anmäl
2015-07-14 21:09 #5 av: hemul

Men varför måste det vara BARF eller torrfoder? Åk till grossen eller liknande och köp det billigaste köttet och lite broskben eller nåt.Fråga i charken om de har annat billigt kött än det som ligger framme.  Koka kött och dryga ut med lite billiga rotfrukter och förvara i kylen. Eller ge honom ivf delvis rått som han är van. Du får väl handla lite oftare om kyl- och frysutrymmet är litet.

Jag är definitvt ingen foderexpert, däremot expert på att vara fattig. Man får gå lite längre.Blinkar


Anmäl
2015-07-14 21:12 #6 av: dundeer

Jag har faktiskt gått i dom tankarna själv, men att få en komplett måltid på det sättet, i 30-31 dagar, är inte de lättaste... så därför måste jag ha ett torrfoder oxå :) Självklart så kommer han få nån köttbit då och då, och några RKB när jag kommer över det! :) 

Anmäl
2015-07-14 21:14 #7 av: VildaVittra

#4 Så det är inte viktigare att ha pengar över till exempelvis veterinären eller tandläkaren? 
Ibland måste man räta munnen efter matsäcken. För du kan ge dig på att olyckan är framme när man inte har en krona. 

Dessutom så utfodrade man ett gäng draghundar veganskt under tävlingssäsong och de överlevde. Veganskt är ju än värre än skräpfoder. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-07-14 21:16 #8 av: hemul

Du överlever ju själv utan några foderlistor med exakta mängder och näringsberäkningar (antar jag). Det gör nog hunden också.


Anmäl
2015-07-14 21:25 #9 av: dundeer

Självklart är det inte så jag menar #7, allt jag behöver till hunden finns till hunden, jag har ett stort sparande och jag lägger undan pengar dit hela tiden, de är ett konto som jag absolut inte rör om jag verkligen inte måste, och då är det till honom. Jag är inte helt bakom flötet kära du.

Javisst, nog överlever han alltid, men är det bra? 
Han är en arbetande brukshund. Han kan inte leva på skräp för att funka som han ska. 

Anmäl
2015-07-17 15:00 #10 av: [.Victoria.]

Jag tycker absolut inte du ska ge hunden ica foder eller vegansk, det är ännu värre. Som du säger så har man ett ansvar även om ekonomin är tajt,

Jag skulle tipsa oma applaws till din hund. Du kan köpa 15kg på zooplus för 849kr, gratis frakt. Hoppas det löser sig jag har självt ätit för otroligt lite pengar/månad bara för att kunna ge min hund det bästa.

Anmäl
2015-07-17 17:15 #11 av: hemul

Det blir väl inte skräp bara för att det inte blir exakt samma proportioner som han har van vid. Hur gör du själv när du åkter på semester? Har du med dig mat hemmifrån så du kan äta exakt samma som du är van vid? Blinkar


Anmäl
2015-07-17 17:19 #12 av: [.Victoria.]

#11 nja alltså torrfoder är ju inget att rekommendera, mycket skulle jag klassa som direct olämpligt att ge hunden. Men sen finns det också bra alternative som applaws så visst finns det torrfoder som funkar, har TS det jobbigt med frysen ska hon absolut inte ha dåligt samvete om hon ger applaws, det är så bra det kan bli med torrfoder, skulle absolut inte kalla det för skräp även om BARF är bättre :)

Anmäl
2015-07-18 23:15 #13 av: dundeer

Ska kika lite mer på applaws! :) 
Jaa alltså far jag på semester så blir det en hel del skräpmat! Men detta kan ju inte liknas med en semester eftersom det kommer sträcka sig över minst 5 månader...

Självklart vill jag ge Barf/färskoder men som situationen ser ut så funkar det inte, om inte jag ska fara å köpa en korv om dan (2 mil till närmaste djuraffär, utan bil).

Visst finns det hundar som har ätit icas torrfoder hela livet å levt. Men jag vill absolut inte att han ska få skitfoder pga min ekonomi.  

Anmäl
2015-07-18 23:33 #14 av: vallhund

Magnussons M&B säljs av ICA i säck, ganska OK om man är fattig.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.