03. Katt

(K) Hårda ben, behöver jag oroa mig?

2014-03-29 13:06 #0 av: Twat

Om jag ger skivad lammhals (med benbitar) till kissarna, behöver jag oroa mig för tandskador? Benen är så pass stora att de inte kan svälja dem hela, de är även för hårda för att krossas. Ena kissen går rätt hårt åt benen när köttet ska slitas loss.

Har hört det sägas att katter ska ha svagare käkar än hundar och att tandskador pga ben därav inte ska vara någon risk. Stämmer det? Bör jag vara försiktig eller oroar jag mig i onödan? 

Anmäl
2014-03-29 16:32 #1 av: Silvestris

Jag var på en föreläsning med en "tandveterinär" och han menade att tandskador orsakade av hårda ben främst är ett problem hos stora hundar med kraftiga käkar som alltså kan lägga stor kraft bakom gnagandet. Småhundar och märgben såg han inga problem med och katter såg han öht inga problem med (annat än att kanske ens få dem intresserade av ben ;) ). Så jag skulle vara lugn. Jag tror inte att det är så många katter som har den kraft som behövs för att skada sina tänder på ben.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.