Annons:
Etikett02-hund
Läst 4054 ggr
[ElinaQ]
2011-06-05, 13:49

(H) tonfisk

kan man ge konserverad tonfisk i vatten som mellanmål?

eller är det skadligt på något sätt?

Annons:
Bogart
2011-06-07, 00:33
#1

Ja, det kan man. Den för människor brukar innehålla en del salt, så försök skölja av tonfisken. Det är inget jag skulle ge så ofta, men då och då är helt okej.

Annars så är tonfisk för katter oftast ett bättre alternativ (brukar inte innehålla salt) och dessutom är den oftast billigare.

Med vänlig hälsning

Kajsa, sajtvärd på BARF i Fokus.

Katti
2011-06-11, 10:59
#2

Jag äter inte tonfisk och ger det inte till mina djur heller på grund av det vidriga sätt dessa fiskar fångas på…

Från WWF: Tonfisk simmar ofta under stim av delfiner eller andra valar, sannolikt för att de är ute efter samma föda. Delfinerna simmar längs ytan medan tonfisken rör sig djupare ned i vattnet, och det lättaste sättet för fiskare att hitta tonfisk är därför att aktivt leta efter delfiner. Man omringar sedan delfinstimmen med jättestora nät och hoppas att tonfisken finns under delfinerna. När näten dras åt fastnar delfinerna i nätet och drunknar.

Tonfisken är också utrotningshotad: http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.493138-vagar-eu-stoppa-rovfisket-pa-tonfisk-?articleRenderMode=extra_comment

Här kan man se hur fångsten går till: http://www.greenpeace.org/sweden/se/bilder-och-video/video/Vad-doljer-tonfiskburken/

Jag har även läst en artikel om att arbetarna på båtarna lever under hemska närmast slavliknande förhållanden, men kan inte hitta den nu.

Så nej tack säger jag!

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

[Forest]
2011-06-11, 12:18
#3

2 håller med jag ger inte tonfisk eller äter det själv pga hur de har det :-(

Upp till toppen
Annons: