Annons:
Etikett02-hund
Läst 6913 ggr
Landseer
2011-05-13, 22:08

Klådan är värre och utslag:(

Vår goldentjej, 1 år, har haft klåda mer eller mindre sen vi fick hem henne vid 8 veckors ålder. För en månad sen började vi att Barfa våra hundar ena måltiden per dag och andra äter de färskfryst.

Att vi börjat Barfa beror till stor del på hennes klåda då jag misstänkt att hon kanske reagerar på för mycket spannmål i fodret. Efter att vi började Barfa har klådan succesivt ökat!

Igår när jag var på jobbet ringde min man till mig och frågade om jag känt att hon har sårskorpor på halsen, vid öronen, nacken och på huvudet, det har jag inte gjort så dessa har kommit snabbt! Idag när jag kom från jobbet kollade jag upp dem, det är såriga, lite variga skorpor, flera stycken. Misstänker ev. fukteksem (hon har badat mycket den sista veckan) men tänkte om det åxå kan vara avgiftningsreaktion tack vare Barfandet. Har ju läst att de kan få kräkningar, diarré, klåda och t.om bölder.

Om det är fukteksem hon har så har ju ändå klådan ökat sen vi började Barfa och de såriga skorporna kom igår.

Är det någon som har erfarenhet av detta?

Har ni andra tips på vad det kan vara?

Hon är ju inte så gammal och borde väl inte då få så starka avgiftningreaktioner?

Snälla vad tror ni?

Om hon inte blivit det minsta bättre så ringer jag vet. på måndag :(

vattenhunden.wordpress.com

Annons:
Kalendula
2011-05-13, 22:13
#1

En gång i min ungdom när jag jobbade på ett hunddagis, så hade jag hand om en hund som var allergisk mot människor. Hunden fick cortisontabletter o allergitabletter för hund för att klara av att vara kring människor.

En tanke bara som man kanske inte alls tänker på Glad

Uppskattar att bli tilltalad "Kalendula" när man svarar mig på inlägg.

"If you kill all my demons, maybe all my angels will die to. If you kill all my angels, my demons will survive"

Rose1
2011-05-13, 22:17
#2

Vad fick hunden för torrfoder?
Hur ser er nya BARF-kost ut?
Har hon löpt? (När, i så fall?)

Landseer
2011-05-13, 22:18
#3

Nä det är ju inte det första man tänker på :O

Hoppas verkligen att hon inte har en tråkig allergi och måste gå på en massa utredningar och sen medicin resten av livet :(

vattenhunden.wordpress.com

Landseer
2011-05-16, 18:25
#4

Ingen som vet? Ingen som kan hjälpa oss? Förslag?

Jag är rätt säker på nu att utslagen som lill-tjejen fick förra veckan är fukteksem men nu börjar "omgivningen" ge sig på mig att jag inte ska mixtra med maten och att jag ska gå till vet. p.g.a. att hon åxå haft onormal klåda sen hon var liten. Att risken för allergi är stor och att golden är riskras för allergier :(

Ja, jag förstår åxå om hon aldrig blir frisk att jag måste till vet. men vi har ju bara Barfat henne i en månads tid och då inte hel-barf utan ett mål färskfryst och det andra målet Barf. Jag hoppas ju så att Barfen skall hjälpa henne.

Ska jag gå till vet. innan vi testat om Barfen hjälper är jag rädd att det ställer till med mediciner m.m. och jag kanske måste gå tillbaks och sluta barfa.

Vad säger ni? Ingen som kan hjälpa oss? Hur länge ska jag testa Barfen?

vattenhunden.wordpress.com

Kalendula
2011-05-16, 19:24
#5

Gå till veterinär så blir du ju säker på vad som kan göras.

Uppskattar att bli tilltalad "Kalendula" när man svarar mig på inlägg.

"If you kill all my demons, maybe all my angels will die to. If you kill all my angels, my demons will survive"

Elcyion
2011-05-16, 19:29
#6

Det kan inte vara så att hon är allergisk mot en viss sorts protein?

Medarbetare på jack russel terrier

Annons:
Landseer
2011-05-16, 20:00
#7

Visst kan det vara en proteinallergi. Kan ingenting om allergier men trodde att någon av er visste typ hur länge man ska Barfa för att det ska märkas skillnad på ev. sjukdomar OM det blir någon skillnad. Jag menar om jag ska testa Barfen en eller två eller tre månader för att vi ska märka ett riktigt resultat av Barfen d.v.s. om hon inte är proteinallergiker eller annat för då lär ju knappast Barfen göra skillnad…

vattenhunden.wordpress.com

BARFmycat
2011-05-16, 20:44
#8

Om hunden är proteinallergiker ska du tillsätta proteasenzym på maten. Det hydroliserar (spjälkar)proteinet. Proteas finns att köpa på en del hälsokostaffärer online, har dock aldrig frågat efter det i fysisk butik men du kan ju höra med din närmaste hälsokosthandel om de har det.

Du kan läsa mer om det i den här tråden samt hitta länkar till de sidor som säljer proteas.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Silvestris
2011-05-16, 22:02
#9

Det är absolut vanligast med allergi mot proteiner och oftast är det de vanligaste proteinkällorna hundar och katter utvecklar allergier mot tex. kyckling och nötkött.

Vore jag du skulle jag sätta valpen på eliminationsdiet. Du kan tex. ge valpen älg, hjort eller lamm (med lämpliga tillskott, använd inte benmjöl som kalcumkälla eftersom benmjöl innehåller proteiner från det djurslag mjölet kommer ifrån) i 6 veckor och se om det blir någon förbättring. En eliminationsdiet måste ges i minst 6 veckor för att man ska vara säker på effekt/ingen effekt.

#8

Proteastillskott borde inte ha någon effekt alls vid allergi så länge man inte spjälkar ner köttet till tri-/dipeptider innan hunden äter maten. Något man inte lyckas göra bara genom att strö enzymtillskott på maten.

Katti
2011-05-19, 10:45
#10

Är det färskfoder hon äter också (du skriver färskfryst). Innehåller det spannmål så är det det första jag skulle ta bort.

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Landseer
2011-05-19, 12:37
#11

Ja, hon äter ett färskfryst foder med tyvärr hög halt av spannmål (det är det enda färskfrysta fodret vi har någorlunda när till att köpa) och jag har nu slutat ge henne detta för att se om det blir nån skillnad. D.v.s. att hon nu hel-barfar. Den andra hunden som fungerar bra som det är får fortsätta äta ett mål färskfryst foder och ett mål barf om dagen tills det färskfrysta fodret är slut.

vattenhunden.wordpress.com

TIMMY
2011-05-19, 20:25
#12

Jag tror mig villa minnas att min uppfödare sa att hunden, under den första tid på barf, rensar systemet. Dvs kan symtom bli värre innan de blir bättre. Men som sagt, minns inte vart jag hört det och det kanske inte alls är fallet här, och en övergångstid på en månad kanske är lite väl länge. Hoppas ni blir av med problemen i vilket fall!

BARFmycat
2011-05-19, 22:39
#13

#8

Svenska, tackTungan ute

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Annons:
Silvestris
2011-05-20, 10:59
#14

#13

På svenska: vill man att proteinet ska sönderdelas så kraftigt att det inte längre orsakar en allergisk reaktion måste hela köttbiten läggas i ett bad av enzymer, i rätt temperatur (37 grader) och med rätt pH (runt pH 8). Av detta får man sedan en massa/sörja som består av di- och tripeptider dvs. aminosyror som sitter ihop i grupper om 2-3 st.

Det här åstadkommer man inte bara genom att pudra lite proteaspulver på maten. Jag tvivlar dessutom på att enzymerna i pulvret gör någon nytta alls eftersom det på en köttbit på ett fat inte råder särskilt bra omständigheter för spjälkning. Jag tror dessutom att de förstörs av saltsyran i magsäcken.

Det är ett välkänt stort problem som läkemedelsföretagen har arbetat länge med att försöka kringgå. Detta för att människor (och djur) med sjukdom i bukspottkörteln kan behöva tillskott av enzymer, främst då trypsin (det enzym som i tolvfingertarmen spjälkar proteiner). De har försökt med att bara tillsätta pulver med enzymer osv. utan någon större lycka. För några år sedan lyckades man dock framställa små, små, små pellets som innehåller bukspottsenzymer. De här små pelletsen är som små behållare som består av något ämne som tål tex. saltsyran i magsäcken. Skyddet på pelletsen som klarar av saltsyran går dock sönder när det når tolvfingertarmen (pH-reglerat skulle jag tro) och enzymerna frigörs och kan börja arbeta.

Således tror jag att det är fullständigt onödigt att lägga pengar på proteastillskott eftersom de antagligen inte kommer göra varken från eller till. Enzymer är väldigt kinkiga med under vilka förhållanden de vill arbeta.Flört

BARFmycat
2011-05-24, 16:41
#15

#14

Ahaa. Men det kan inte var reglerat av hur pass känsligt djuret är då?
Tjejen jag rekommenderade det här till fick ju en katt som gick från att inte tåla något annat än RC Maine Coon till att kunna äta både blötfoder och BARF med hjälp av proteastillskott.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Upp till toppen
Annons: