Annons:
Etikett07-allmänt-om-barf
Läst 4509 ggr
Heffipeffi
2011-01-23, 20:39

Detta med allergier mot olika köttslag...

Man läser ofta hör på forumet, att man ska inte ge nötkött, pga allergirisken, man ska inte ge fisk pga allergirisk, kyckling är också ngt många hundar är allergiska mot.
Men gäller det verkligen när katten eller hunden får rått kött.
Hör ofta talas om hundar som är allergiska mot torrfoder med än det ena och än det andra köttslaget. Men de hundarna brukar inte reagera på "riktigt"kött, varken rått eller tillagat.

Kan det inte vara det sättet köttet blir behandlat på i torrfodret som gör att djuren blir allergiska? Eller just det att de dag efter dag, år efter år, äter exakt samma mat.

För 25 år sedan, var det många som blev allergiska mot fisk i torrfoder. Många foderfirmor annonserade om att deras foder INTE innehöll fisk pga allergirisken.
I dag räknas fisk som en bra proteinkälla i foder, till hundar som är allergiska.

Skulle vara intressant att höra era tankar/åsikter om detta.

Annons:
Skunken
2011-01-23, 20:48
#1

Det är int elika vanligt med foderallgergi hos hund som får rena råvaror, som det är hos torrfoderhundar.

Hundar som är allergiska mot kyckling i torrfoder tål ofta kyckling alldelles utm om den är färsk och obehandlad. De slipper alltså sin allergi om man ger färsk mat istället.
Foderallergi är ju en av de vanligaste orakerna till veterinärbesök vilket jag tycker säger en hel del om torrfodret som de flesta ger sina hundar.

Det perfekta torrfodret som har utvecklats under omsorg av våra ärliga fodertillverkare, det torrfodret gör våra djur sjuka!
Det är ju inte naturligt för en art att bli allergisk i så hög utstreckning för något som den är gjord för att äta. Då är den inte gjord för torrfoder.

www.sweetolga.blogg.se

"Jag vill ha en hund som vågar göra fel men vill göra rätt" Rebecka Berglund

BARFmycat
2011-03-25, 16:32
#2

Katter och hundar blir ju inte allergiska mot samma saker.

Hundar tål fisk bra medans katter gör det inte, förmodligen är det för att det kan vara mer naturligt före hundar att äta fisk än för katter.

Det är ganska logiskt om man tänker efter vad en hund eller katt kan få tag på i naturen, och varför de då blir allergiska mot vissa köttsorter. Fisk för katt är tex helt otänkbart eftersom de är ökenlevande djur till ursprunget och där finns ju inte så gott om fisk..

Sen så blir man ju allergisk mot sånt som man exponeras mycket och ofta för, varför det är viktigt att variera kosten.

Jag personligen gissar att många allergier är avelsrelaterade och foderrelaterade i förhållande till avel; att djur med felaktiga gener avlas på och att djur i avel får felaktig kost i flera generationer vilket påverkar toleransen i senare led.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Upp till toppen
Annons: