Annons:
Etiketter02-hund23-ot-off-topic
Läst 616 ggr
mayalindberg
2021-10-13, 17:43

Torka delar från djur själv

Hej!

Jag har fått ett gäng färska lammöron som jag skulle vilja torka för lite mer tuggmotstånd.

Någon som vet om man kan göra de själv på något smidigt sätt i ugn tex?
Hur många grader, etc..

Man kan torka lever etc, så tänker öron borde ju funka de med men skulle vilja veta om nån gjort de & hur dom gjort! :)

Mvh

Maya🎈

Annons:
hemul
2021-10-14, 20:43
#1

Öron har jag inte torkat, men lever och hjärta i tunna skivor. I en sån här:
https://www.evermat.se/

De kostar en slant, men man kan köpa en billig med plastållor för ett par hundra. Om man sen blir intresserad av torkning lönar det sig definitivt att uppgradera. De billiga funkar, men de är ineffektiva (tar längre tid) och termostaten är nog inte så säker, inte alla som har det ens.

Torka i ugn går, men det är svårt med temperaturen. Använd termometer inne i ugnen (c:a 50 ° ska man ha för kött). Vad det står på vreden kan man inte lita på. Och se till att det blir hyfsad luftväxlling, luckan på glänt med en hoprullad handduk emellan, typ. Har du varmluftsugn ska det funka bättre, sägs det. Risken med ugn är fr.a. att maten blir tillagad istället för torkad och sen torkad på det = stenhård.

Jag torkar framför allt svamp, frukt och bär. Men en del kött och grönsaker har jag också provat på. Håller på att experimentera fram egen campingmat. Hjärtat blev jättegott, marinerade det först. Men det ska man nog hoppa över till hunden. 😉

Man nu har du ju en säck med öron redan, så kör på i ugnen du. Packa inte in för mycket på en gång och tänk på det jag sa om temperatur och luftväxling. Märker du att det blir mycket fukt inne i ugnen tror jag det är idé att öppna luckan och vädra ut, även om det gör att temperaturen sjunker. Kan ju sätta på högre värme en kort stund för att snabbt komma upp i temperatur igen. Vänd på öronen då och då också och vänd på dem flytta om dem lite, så de blir jämnt torkade.

Lycka till! 😉

Med Evermat konserverar Du sommarens och höstens skörd på ett nyttigare, smakligare och hållbarare sätt jämfört med andra konserveringsmetoder - allt detta utan besvär.
  • Redigerat 2021-10-14, 20:51 av hemul
Upp till toppen
Annons: