Annons:
Etikett01-börja-barf-a
Läst 1030 ggr
Minmilou
6/30/15, 10:01 AM

Ge mig tips om BARF!

Jag har innan provat ge min hund Barf, men vi kom på att hans mage inte alls klarar av att äta ben och kyckling. Han mår jättedåligt av de. Vad kan man ge för sorts kött? Finns det något som är "snällare" mot magen? Vom och sånt äter han nu! Men skulle gärna vilja ge han något kött :) Kan tillägga att han även får Pro Biosa Pet , kalk och nässelpulver :) Han är 4 år och är en isländsk fårhund :)

Annons:
Edhi
6/30/15, 11:26 AM
#1

Tänk på att det kanske inte är kycklingen i sig han reagerar på. Kyckling är generellt snällt mot magen. Fråga er istället vilka grönsaker ni ger honom, och hur mycket. Om de inte är ekologiska kan det vara så att han reagerar på besprutnings medel, eller GMO om ni ger honom te.x majs (har dock inte hört något att majs ska innehålla något som är nödvändigt i BARF kosten)..

http://frodamera.com/skrifter/
En riktig skrivfrossa


Edhi
6/30/15, 11:47 AM
#2

Ett alternativ till kyckling är annars kalkon. Prova det. :)

http://frodamera.com/skrifter/
En riktig skrivfrossa


Minmilou
6/30/15, 1:09 PM
#3

#1 Han vägrar äta grönsaker :p vissa saker går bra, gurka kan funka ibland, han är rätt kräsen..om kyckling är snällt mot magen tycker jag de är konstigt att han mår dåligt av de varje gång. Har både provat färskfoder med kyckling och sedan kycklingvingar/halsar/hjärta/mage.. Pratade med en som håller på med barf o hon sa att jag skulle undvika det. Vilka grönsaker är bra att ge vid barf? Blåbär har jag hört bra om men sen vet jag inte riktigt :) #2 tack för tipset! Det ska jag prova :)

Edhi
6/30/15, 7:11 PM
#4

Ja, jag BARF:ar inte själv men tycker väl att jag kan så pass mycket att jag kan ge rekommendationer. Men det kanske är fel. Viktigt att tänka på är att detta är mina egna åsikter! :) Nåja. Eftersom tarmen består till största andel av fett (animaliskt, eller så kallade mättade fetter) så kan det vara en bra idé att ge hunden mer fettrik mat ifall hunden har en "dålig mage". Det naturliga fettlagret som finns i tarmen mildrar nämligen effekten av fibrer i te.x grönsaker, som repar tarmen. Jag säger inte att hundar inte ska ha äta grönsaker, men jag tycker att det är viktigt att dem får i sig tillräckligt med fett för att buffra. När du väl börjat ge grönsaker. Sen bör jag tillägga att jag inte tycker att man ska ge för mycket frukt, om ens något. Grönsaker ska det vara. Alla frukter innehåller fruktos, dvs en sockerart, som jag anser att både människor & hund/katt bör minska intaget av. Men det är min åsikt. Bra grönsaker att ge tänker jag spontant är morötter, gröna salladsblad som spenat (näringsrikare än te.x isbergssallad sallad), kål av alla sorter samt broccoli. Många köper ju säsongsbetonat också, vilket är billigare. :) Har du läst något på MUSH:s hemsida? Dem har rätt grundläggande information om BARF, om du vill veta mer alltså. Det kan vara lättare att förstå än det jag skriver, tänker jag. ;)

http://frodamera.com/skrifter/
En riktig skrivfrossa


Edhi
6/30/15, 7:19 PM
#5

Synd att han är svår med grönsakerna. Däremot tror jag att du är inne på rätt spår med blåbären. Jag nämnde ju frukost innan men bär är en annan sak, dem innehåller mindre fruktos & mer vitaminer rent procentmässigt. Icke ekologiska bär är dock rätt hårt besprutade. :( Juste, du kan prova lamm åt hunden också! Eller vilt. :) Hm, kanske hade jag fel om kycklingen… :/

http://frodamera.com/skrifter/
En riktig skrivfrossa


hemul
7/1/15, 12:19 AM
#6

#4 Det där sa faktiskt min läkare! Jag hade problem med magen (ständiga diarréer) för några år sedan och de ville dynga på mig diagnosen IBS men det visade sig vara en bakterie. Hur som, jag äter lågkolhydratkost och alltså mycket fett och det känner min läkare till. Han är inte själv någon anhängare men sa att det säkert var bra nu när magen krånglade för då behövde den fett. Fick ingen närmare förklaring, men hade jag frågat kanske svaret hade varit just det du säger.

Annons:
Minmilou
7/1/15, 7:00 AM
#7

Tack så mycket för alla tips! Jag får ta och prova mig fram och se vad hans mage klarar av!

Edhi
7/1/15, 10:23 AM
#8

#6 Kul att höra! Vi äter själva lågkolhydrat kost & är rätt inne på det tänket. BARF passade ju ypperligt till våra husdjur när vi fattade att de också ska äta lågkolhydrat kost (eller, det råder ju delade meningar om det, men). Vi försöker börja BARF:a våra katter nu & senare den potentiella hunden. :) #7 Trevligt att jag kunde hjälpa till! Hoppas att hunden blir bättre! :)

http://frodamera.com/skrifter/
En riktig skrivfrossa


vallhund
7/1/15, 1:27 PM
#9

Hundar behöver inte kolhydrater o inte heller fibrer, de behöver fett o proteiner. Kolhydrater kan man med fördel ge till hundar som har svårt att hålla uppe sin vikt.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Upp till toppen
Annons: