
(k) Taurin i lammhjärta
Hej!
Hur är det med taurin-mängden i lammhjärta? Jag har förut enbart gett grishjärta, och då legat på 15-20% (jag fryser maten), men nu har jag beställt lammhjärta på pommys, kan jag ligga på samma nivå?
Sandra

Det är mest taurin i lammhjärta, så jag ger det istället för gris numera. Taurinet bryts ner när man fryser maten och jag tror att det försvinner allt med ju längre maten ligger i frysen, så jag ger nog 15-20% hjärta snarare än 10-15%.

Här finns det en tabell över hur mycket taurin olika köttdelar innehåller, dock så finns inte lammhjärta med … Ska se om jag kan hitta någon annan källa på det http://www.vetmed.ucdavis.edu/vmb/aal/pdfs/spitze.pdf

Tack för svaret! Fast det kom en dag senare än jag hade behövt det, och då glömde jag bort det. Men jag lade mig på 15-20% så det blev ju bra då :)