02. Hund

Torkade ben

2015-12-11 15:03 #0 av: hemul

Fick idén att man borde kunna torka grisknorrar och liknande själv (svamptork). Sen kom nästa tanke. Förändras ben på något sätt vid torkning vid relativt låg temperatur (~50°) som gör att de blir mindre lämpliga att äta för hunden?


Anmäl
2015-12-11 15:11 #1 av: Wellcraft

Jag skulle undvika att torka ben, även grissvans och liknande. Strukturen förändras och det kan bli flisor. Det säkra före det osäkra.

Däremot kan man göra annat tugg i svamptork, torka hudflätor m.m :)

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2015-12-11 16:27 #2 av: hemul

Typ köpa fläsksvål då eller?


Anmäl
2015-12-11 17:32 #3 av: Wellcraft

Yes!

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2015-12-12 04:01 #4 av: hemul

Vad bra! Svål är ju jättebilligt. Strimlar man den och flätar ihop först då antar jag? Det blir inte som oxhudsben då så det kan svälla och ställa till det i magen?


Anmäl
2015-12-12 10:47 #5 av: MaritaBo

Torkar man vid låg temperatur, max 50 grader så är det ingen fara. Strukturen förändras inte då det blir torkat och inte tillagat. Men säkrast är att ligga på 40-45 grader, när man torkar ben.

Tänk på att ben kan ligga ute i solen och torka och djuren kan äta dem ändå. :)

Anmäl
2015-12-12 22:00 #6 av: hemul

Jaha, så då kan man torka knorrar då? Vem ska jag tro på, tro på nu då?Skrattar

Antar att  torkad svål också är OK då? Att den inte kan fastna i magen menar jag.


Anmäl
2015-12-13 01:43 #7 av: MaritaBo

Ja, du får tro på vem du vill. Skämtar 

Knorrar är mestadels brosk, inte ben. Och ja, torkad svål är inga problem. Och nej, fastna i magen är väl ganska omöjligt. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.