15. Problematik

Hur tina "Korvarna"

2015-07-10 19:32 #0 av: [.Victoria.]

Har en hund på 3-4 kg och en korv på 500g räcker 5-6 dagar åt henne, Problemet är att jag måste tina hela korven för att kunna portionera upp den, funkar det att tina den och sedan frysa igen eller blir den förstörd? Jag har precis börjat med korvarna för inte så länge sedan och detär enda sättet så vitt jag vet.  Innan körde jag på köttbullarna bara och då så var det mycket lättare men tycker om att variera med korvar också så hon inte alltid får samma mat.

Anmäl
2015-07-10 19:36 #1 av: Sindri

Man skall inte tina upp och frysa in igen utan att tillaga något av livsmedlet.
Köper du dessa korvar frysta? I så fall är det bättre att köpa något som inte redan är fryst och dela upp det innan du fryser in.

Anmäl
2015-07-10 19:45 #2 av: VildaVittra

Köp en såg. Då kan du såga korvarna i bitar.

#1 Fast nu är det frågan om hundmat, kan man äta nedgrävda märgben efter ett gäng veckor så klarar man nog egentligen att att äta återfryst mat. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-07-10 20:29 #3 av: Sindri

Hmm....du har antagligen rätt  Skrattar

Anmäl
2015-07-10 20:46 #4 av: [.Victoria.]

Jag har återfrusit mat och ätit det själv ett par gånger så tror inte det är så farligt, men hunden är viktigast I familjen så vill inte att hon ska få dålig mat :P

hm ska kolla om det funkar och såga med en liten handsåg, I så fall får jag tina upp korven lite bara så blir det lättare att såga. Jag köper från foderboxen så allting är fryst.

Anmäl
2015-07-10 20:55 #5 av: burmamys

När jag köpt korv åt katterna (V o H) så brukar jag tina lite grann (så bara ytan är mjuk) och klippa upp ena kortsidan och så skära skivor i lagom tjocklek med en rejäl köttkniv, lägga dem i en matlåda och frysa in. Tog sedan fram lagom mycket per dag. Tänk bara på att endast ha korvskivorna i matlådan, och välja en låda som är lätt att öppna direkt från frysen.

Eftersom korven bara är pyttelite tinad på ytan borde det inte vara någon fara, mina katter är väldigt kräsna om något är aningen ofräscht och de har aldrig klagat på korven =)

Anmäl
2015-07-10 20:56 #6 av: burmamys

Jag tar alltså ut korven från "skinnet" innan jag skär skivorna! =)

Anmäl
2015-07-12 22:09 #7 av: hemul

Jag tror inte det är farligt att frysa om, undantaget kanske lever och sådant. Man har det ju inte framme halva dan. Det är nog mer frågan om att kött blir torrt och tråkigt om man gör så.

Jag gör faktiskt som burmamys med kött och fisk som jag själv ska äta ibland. Än har jag inte blivit dålig och det blir inte torrt om det inte får tina så pass att det börjar rinna. Det går att skära medans det fortfarande är jättekallt och känns stenhårt när man känner med handen. En brödkniv med vågig egg är rätt bra!


Anmäl
2015-07-14 02:55 #8 av: Cixx

Jag tog en brödkniv och sågade för allt jag var värd genom 2 st djuptfrysta korvar idag, det funkade men jag var helt slut efteråt.. haha Skrattar

Följ InnaTheIggy på Instagram
Medarbetare på BARF iFokus

Anmäl
2015-07-14 08:04 #9 av: [.Victoria.]

Proppen gick i natt så nu fick jag tinade korvar ändå..bara passa på att skära!

Anmäl
2015-07-14 09:10 #10 av: burmamys

Men varför använder ni sågtandad brödkniv? Tycker det går lätt och bra med en större köttkniv, bara trycker ner den i köttet. Låter jobbigt att såga...

Anmäl
2015-07-14 10:06 #11 av: monjan

Jag fryser in igen efter att det tinat lagom för att dela. Ingen av hundarna har ännu blivit sjuk.

Anmäl
2015-07-14 21:19 #12 av: hemul

#10 Beror på hur mycket det tinat...


Anmäl
2015-07-14 21:26 #13 av: burmamys

#12 nja jag tinar väldigt lite, bara så plastskinnet släpper så det går att klämma ut korven. Men kanske på hur stora korvarna är? Jag använder V o H kattmatskorvar, inte så stor diameter på dem, typ 5 cm.

Anmäl
2015-07-14 21:55 #14 av: burmamys

Har inga hemma nu så osäker på om det är 5 cm eller lite mer, kanske 7 cm...

Anmäl
2015-07-15 02:07 #15 av: Cixx

#10
Jag provade vanlig vass kniv men korven kom direkt ur frysen så gick inte. Knappt så det gick med en tandad heller Glad

Följ InnaTheIggy på Instagram
Medarbetare på BARF iFokus

Anmäl
2015-07-15 10:03 #16 av: burmamys

Aha, men om du låter den vila 5 min efter att du tagit ut den, då borde det gå bättre! =) Gnugga skinnet lite innan du klämmer ut korven så blir ytan mjukare. Viktigt också att kniven har lite tyngd.

Anmäl
2015-07-15 21:13 #17 av: Bizi

Om man nu inte vill tina o frysa om, vilket jag gör till katterna när jag gör barf-röror o det är inga problem alls.
är morakniv o hammare bäst o använda tycker jag. Med de två kan man dela helfrysta korvar :-)

Anmäl
2015-07-18 01:09 #18 av: Cixx

#16
Jag orkade inte vänta 5 min för jag ville gå och lägga mig Skrattar 

Följ InnaTheIggy på Instagram
Medarbetare på BARF iFokus

Anmäl
2015-07-18 01:55 #19 av: [.Victoria.]

Jag har kommit på ett bra sätt nu, tinade korvarna lite under 60 min, sen tog jag en liten handsåg och såga sönder dem. Sen portionerna upp och in i frysen igen, tror inte det är någon fara för de var bara halvtinade :)

Anmäl
2015-08-10 19:08 #20 av: Linika

Jag tinar helt i kylen och fryser in igen. Så gör jag även för mig. Kan inte se hur det kan vara farligt när jag vet att kylkedjan inte brutits mer än den 15-20 min det tar att blanda ihop och portionera ut köttet. 

Anmäl
2015-09-02 12:27 #21 av: Catta-

Jag tinar alltid upp korvarna och fryser in igen. Har gjort det i två års tid och änn lever min hund och mår bra :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.