Blandat

Hållbarhet på fryst kött

2011-03-06 21:05 #0 av: BARFmycat

Hur länge håller köttet i frysen? Det är lite olika bl.a beroende på köttsort och hur hög fetthalt det är i köttet. Här kommer lite ungefärliga riktlinjer på köttets hållbarhet i fryst tillstånd.

Fläskkött - 3-6 månader

Köttfärs - 4 månader

Nötkött - 8-12 månader

Kyckling - ca 12 månader

Vilt - ca 12 månader

Fet fisk - 6-12 månader

Mager fisk - 12-18 månader

 

Källa:
Ica´s tidning Buffé

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Anmäl
2011-03-25 17:51 #1 av: [Gemm]

toppen, bra info! vart kommer den ifrån/hur har du kommit fram till detta?

Anmäl
2011-03-26 03:24 #2 av: AnneN

Håller det längre eller kortare tid om det har hög fetthalt?

Vilken temperatur är den rekomenderade att ha i frysen?

Är dett bättre att frysa in kött/fisk portionsvis eller håller det bättre i stor bit?

Vilket är det bästa sättet att förpacka köttet innan frysning? Påsar, lådor, osv?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-03-26 08:52 #3 av: HannaM

Hur ser det ut för hela djur?

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2011-03-26 10:25 #4 av: BARFmycat

#1

Från Ica tidningen Buffé, ska skriva det i artikeln, thank´s for the reminder!

#2

Hållbarheten på fryst kött beror på hur hög fetthalt det är i köttet, glass har tex en ganska kort hållbarhet, tror att det egentligen bara är 2-3 månader eller så. jag vet att det ska stå om det här någonstans p åLivsmedelsverkets hemsida, jag letade efter den infon när jag skulle skriva det här men hittade det inteObestämd

Jag tror att -18 är optimal frystemperatur.

Jag vet inte om det är bäst att frysa stora eller små bitar. Det tar ju längre tid för stora bitar att bli frysta men små bitar fryser nog sönder fortare. Däremot så ska man frysa så lufttätt som möjligt.

 

#3

Det beror på fetthalten, men räkna kanske på det ungefär som kyckling iom att kyckling är med skinn och allt så det är nog mest likt hela djur.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Anmäl
2011-05-04 22:31 #5 av: Elcyion

Hur är det med kött som fryses om? Visst, hållbarheten förkortas rejält efter omfrysningen, men hur snabbt bör maten ätas upp?

Anmäl
2011-05-05 06:23 #6 av: BARFmycat

#5

Den information jag hittar om omfryst kött är att det inte är något speciellt att tänka på med det förutom att smakligheten förändras när kött varit fryst två gånger, och då menar man främst för människor.

Nu hittar jag irriterande nog inte den informationen att länka till, men den var från Livsmedelsverkets hemsida.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Anmäl
2011-05-05 14:48 #7 av: [Gemm]

"Kvaliteten och hållbarheten försämras katastrofalt vid upprepade upptiningar (t ex vid strömavbrott). Kött som tinats bör okokt ej ånyo djupfrysas."

enligt kolmårdens chefsvet. Flört

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.